.

United Pan-Europe Communications, (UPC), unul din liderii europeni din industria de telecomunicații în bandă largă, a anunțat la începutul lui ianuarie decizia de fuziune prin absorbție a companiilor de televiziune prin cablu achiziționate de UPC, sub denumirea UPC România S.A., informează Media Expres.

Companiile preluate de UPC România sunt: Aparatură Electronică Seltron, Diplomatic International Comimpex (Focșani și Tecuci), Control Cable Ventures (Ploiești și Slobozia), Somax, Selektronic (Sfântu Gheorghe), Portal Export-Import, Multicanal Holding (București).

Noua companie oferă servicii de televiziune prin cablu pentru circa 321.600 de clienți (30 sept. 2002) în Timișoara, Cluj, Ploiești, București, Focșani, Botoșani, Slobozia, Reghin, Caracal, Blaj, Tecuci etc. UPC mai deține 51% din acțiunile Eurosat (Bacău).

UPC a investit în România, până în prezent, peste 60 milioane USD pentru achiziționarea și dezvoltarea rețelelor locale de comunicații prin cablu, fondurile generate fiind reinvestite în modernizarea rețelelor de cablu pentru a oferi un semnal mai bun. UPC are în România peste 500 de angajați în peste 40 de localități.

Grupul UPC deține și operează servicii în domeniul comunicațiilor prin cablu în 11 țări din Europa, având una din cele mai mari baze de clienți în industria europeană de comunicații în bandă largă.

Grupul UPC oferă servicii de televiziune prin cablu pentru peste 6,6 milioane de clienți și servicii de televiziune prin satelit (Direct to Home) pentru aproximativ 116.200 clienți în Ungaria, Republica Cehă și Slovacia. Serviciile de telefonie sunt oferite de grupul UPC în rețelele sale din Austria, Olanda, Franța și Norvegia pentru circa 396.200 de clienți, iar serviciile sale de Internet de mare viteză sunt operaționale în 9 țări.