.

Zapp a anuntat marti 13 decembrie numirea lui Piermario Di Pietro in functia de Chief Operating Officer al companiei. Piermario Di Pietro s-a alaturat echipei Zapp in februarie 2002, ca Chief Financial Officer.

Cuneyt Turktan a fost numit CEO al operatorului mobil turc Avea, achizitionat recent de catre Oger Telecoms Group.

"Consider noua pozitie pe care o ocup in cadrul Zapp o onoare si o provocare. Prin talentul si tehnologia de care dispunem in cadrul organizatiei noastre, ne vom consolida pozitia de lider de piata in domeniul conectivitatii broadband wireless din Romania", a declarat Piermario Di Pietro.

Piermario Di Pietro a avut o activitate plina de succese in ultimii patru ani, conducand Departamentul Financiar al Zapp si jucand un rol important in transformarea companiei incepand cu anul 2002. Di Pietro este arhitectul singurei finantari obtinute pana in prezent pe plan international de un operator CDMA450, in februarie 2005. Unul dintre criteriile care au stat la baza deciziei de acordare a imprumutului in valoare de 94 de milioane de dolari catre Zapp a fost evolutia financiara excelenta a companiei de la lansarea pe piata a primului serviciu de comunicatii mobile bazat pe o retea CDMA450. Cifra de afaceri a Zapp a evoluat spectaculos de la an la an: 14 milioane de dolari in 2002, 52 de milioane de dolari in 2003 si 93 de milioane de dolari in 2004. Anul 2004 a fost unul de cotitura pentru Zapp, intrucat inca din prima parte a anului compania a trecut pe profit operational.

Piermario Di Pietro, care a preluat recent noua functie, va conduce compania in urmatoarea sa etapa de dezvoltare. El il inlocuieste pe Cuneyt Turktan, care a condus compania in perioada mai 2002 - noiembrie 2005. Cuneyt Turktan a fost numit CEO al operatorului mobil turc Avea, achizitionat recent de catre Oger Telecoms Group.

Piermario Di Pietro are o experienta considerabila in industria de telecomunicatii. Inainte de a se alatura echipei Zapp, el s-a numarat printre fondatorii Inquam, compania britanica infiintata de Qualcomm si Omnia pentru operarea de retele CDMA450 pe plan international. Anterior, Piermario Di Pietro a lucrat timp de cinci ani in domeniul investitiilor pentru JP Morgan, la Londra si Paris, ocupandu-se in principal de achizitii si finantari in domeniul telecomunicatiilor. Piermario Di Pietro este licentiat "cum laude" in Business Administration al Universitatii Bocconi (Milano) si s-a specializat in finante la Stockholm School of Economics si la HEC (Franta).

Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de ultima generatie (CDMA2000 in banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana QUALCOMM. Actionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internationala care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii in domeniul retelelor mobile de comunicatii. Actionarii semnificativi ai Inquam sunt QUALCOMM, lider pe piata produselor si serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, si Omnia Holdings Ltd, fond de investitii din Orientul Mijlociu.