.

Războiul din Irak a catapultat atât postul tv Al-Jazeera, cât și portalul său de știri online în lumina reflectoarelor, internauți din toată lumea asaltând site-ul pentru a fi la curent cu situația din Golful Persic. După doar o săptămână de la începerea conflictului, Al-Jazeera a urcat pe primul loc în topul celor mai căutate fraze de pe motorul de căutare online Lycos.
Una dintre problemele cu care se confruntă rețeaua arabă de știri o reprezintă rezilierea contractului de către Akamai Technologies, compania care oferea găzduire portalului în limba engleză, reziliere ce a survenit, se pare, în urma numeroaselor tentative de spargere a site-ului de către hackerii americani. Portalul în limba engleză a fost închis, prima oară, de către hackeri la numai 12 ore de la lansarea sa, în data de 25 martie. Timp de câteva ore, utilizatorii care încercau să acceseze adresa site-ului erau direcționați către o pagină web ce conținea un imens steag propagandistic american.

Akamai Technologies, printre clienții cărora se numără MSNBC și CNN, deține o rețea de servere care oferă o protecție mult mai bună în cazul încercărilor de hacking. 'Acesta este motivul pentru care am optat pentru soluția de găzduire a portalului în limba engleză. Alegererea reprezintă răspunsul nostru la atacurile hackerilor ce se desfășurau non stop și cu o agresivitate din ce în ce mai ridicată', afirmă M. Tucker, vicepreședintele canalului arab de știri. Decizia de rezilire a contractului reprezintă, însă, doar una dintre problemele apărute de la începutul războiului. Oficialii americani din cadrul Departamentului de apărare au criticat rețeaua Al-Jazeera pentru imaginile prezentate cu soldați americani morți sau capturați de către forțele irakiene.

Se pare, însă, că atacarea portalului online a devenit un sport național american, cu toate că atacurile repetate asupra acestuia au dus chiar la o investigație FBI. Dar cei mai mulți cred că ce e mai rău abia de acum va începe. 'Dacă reușești să închizi portalul Al-Jazeera, toți internauții din lume vor afla acest lucru. Și nici măcar nu trebuie să pleci din propria casă', afirmă Roberto Preatoni, fondatorul Zone-H, o firmă estoniană ce monitorizează și înregistrează atacurile hackerilor pe Internet.