.

Oracle stabilește noi standarde de protecție a mediului prin mutarea în noua și inovatoarea clădire ecologică din București. Compania își consolidează astfel angajamentul privind prezența sa în România. Președintele Oracle, Safra Catz, a deschis oficial pe 19 mai, în București, noul sediu de birouri din Floreasca Park. "Prezența noastră în București este semnificativă, iar munca pe care echipele noastre o fac aici este extrem de valoroasă pentru compania noastră și pentru clienții și partenerii noștri", precizează Președintele Oracle, Safra Catz (foto). "Extinderea noastră în București semnalează succesul nostru în regiune și angajamentul de a avea o contribuție pozitivă la economia românească." Floreasca Park este un ansamblu de clădiri ecologice de înaltă tehnologie, prevăzut cu soluții verzi precum pompa geotermală pentru încălzire și răcire, materialele ecologice și fără chimicale folosite pentru pereți și podele, un sistem complex de umbrire, o grădină destinată biodiversității precum și soluții tehnice de economisire a apei și electricității în întregul imobil.

"Suntem încântați să dezvăluim cel mai nou spațiu de birouri din București și să stabilim standarde ecologice înalte în regiune. Ne-am propus să angajăm cei mai buni buni și capabili profesioniști, iar această nouă facilitate ne va ajuta să creștem și să prosperăm în România", afirmă Sorin Mîndruțescu, country leader Oracle România.

Noua clădire consolidează două alte locații Oracle din zonă și poate găzdui 2.500 de angajați. Compania mai deține birouri și în Nusco Tower. Oracle operează în România din anul 1992. Deschiderea primelor centre de servicii și tehnologii Oracle în București în februarie 2004 reprezintă o investiție majoră pentru Oracle România.

Astăzi, Oracle România deține centre de servicii la nivel mondial. Centrele îndeplinesc diferite sarcini regionale și globale, cum ar fi funcții de resurse umane, financiare sau administrative, suport de produs pentru utilizatorii Oracle din întreaga lume, suport pentru partenerii Oracle din regiunea EMEA, dezvoltare de software, suport pentru serviciile de reînnoire și pentru vânzările Oracle University pentru regiunea EMEA.