.

DearCar este o aplicație disponibilă gratuit pentru iOS și Android, prin care șoferii pot comunica foarte ușor între ei doar pe baza numărului mașinii. Astfel, șoferii își pot solicita ajutor unii altora în trafic, își pot transmite mesaje utilitare sau atenționări. Și pietonii pot intra în aplicație înregistrându-se cu nickname, fără alte date personale, pentru a transmite mesaje șoferilor din trafic. „Sunt unul dintre milioanele de șoferi din România și mă lovesc zilnic de problemele din trafic. Toate acestea ne fac să fim agresivi la volan și mai nervoși decât e cazul. Tehnologia vine însă în ajutorul nostru. Acum șoferii își pot rezolva problemele civilizat. Dacă autoritățile nu ne ajută să avem un trafic mai plăcut, să facem noi, șoferii, tot ce putem pentru o viața mai ușoară la volan!”, precizează George Butunoiu, șofer și antreprenor.  
 
Aplicația a fost ideea antreprenorului George Butunoiu, unul dintre cei mai renumiți head-hunteri din România, și își propune să aducă un strop de civilizație în traficul infernal din România. 
 
Aplicația mai oferă șoferilor sau managerilor de flote notificări cu privire la toate datele importante ale mașinii: RCA, CASCO, Rovinieta, autorizația ITP, garanții, etc.
 
Designul este intuitiv și ușor de utilizat. După descărcare, înregistrarea se face fără alte date personale, doar cu numărul mașinii conduse, pentru cine dorește să trimită și să primească mesaje, sau cu nickname pentru cine nu dorește decât să trimită mesaje unui șofer anume. Desigur, există și posibilitatea de a  înscrie și numerele de telefon sau adresele de e-mail pentru o comunicare simultană și pe aceste canale. Contactarea șoferului se face prin introducerea în căsuța de mesaje a numărului mașinii respective. De asemenea, în aplicație se pot stoca toate informațiile relevante pentru care un șofer are nevoie să primească notificări. 
 
Versiunea pentru Android: https://goo.gl/AHKbPr
Versiunea pentru iTunes: https://goo.gl/uhK3Vw
 
 
Funcționalitățile aplicației:
 
Dialogul între șoferi sau între pietoni și șoferi, pentru atenționări, semnalizări de probleme în trafic sau cerere de ajutor.
 
Notificarea din timp atunci când urmează să expire asigurările RCA, CASCO, Rovinieta, autorizația ITP, garanțiile, alte operațiuni cu termene fixe, etc.
 
Stocarea informațiilor mașinii într-un singur loc: serii, date de expirare, copii după asigurare, date de contact ale firmelor de service, tractare, asigurare, intervenții de urgenta etc.
 
Atenționări din partea Poliției, a Primăriei și a altor autorități cu privire la restricții și alte informări legate de deszăpezire, lucrări publice, blocaje și alte urgențe etc.