.

Utilizatorii Google Cloud Print pot imprima de acum documente din orice aplicație compatibilă, instalată pe un smartphone sau un computer, direct pe orice echipament HP cu funcție ePrint. Imprimantele HP destinate utilizării acasă sau la birou, care pot fi conectate la Internet și accesate din Internet cloud, sunt primele care permit imprimarea prin Google Cloud Print fără să fie nevoie de instalări suplimentare de aplicații sau software.

Combinația dintre Google Cloud Print și imprimantele HP ePrint face ca imprimarea de pe orice aplicație web, mobilă sau disponibilă pe desktop și compatibilă cu acest serviciu să fie mult mai intuitivă, mai accesibilă și mai practică, eliminând nevoia instalării unui driver de imprimare sau a unui computer conectat la imprimantă. Aplicațiile ce pot fi folosite împreună cu Google Cloud Print includ versiunile Gmail și Google Docs pentru telefonul mobil și sistemul de operare Chrome OS, iar pe viitor serviciul va fi compatibil și cu alte aplicații din surse terțe.

"Pentru HP este extrem de important să pună la dispoziția clienților o modalitate prin care aceștia să poată imprima de unde și cum doresc", precizează Stephen Nigro, senior vice-president Imaging and Printing Group HP. „Prin intermediul imprimantelor HP cu funcție ePrint care pot fi accesate din Internet cloud și a serviciului Google Cloud Print, utilizatorii se bucură de cele mai bune experiențe de imprimare."

Utilizatorii trebuie doar să includă adresa unică de e-mail a imprimantei HP Photosmart, Officejet sau LaserJet Pro cu funcție ePrint în contul lor de Google și vor putea apoi să imprime ușor și sigur direct din orice aplicație Google, oricând și de oriunde doresc.

„Utilizatorii aleg tot mai des aplicații web sau pentru telefonul mobil, iar Google Cloud Print adaugă acestor aplicații capacități complete de imprimare", precizează Mike Jazayeri, Product Management Director al Google. „Ne bucurăm că HP a lansat pe piață prima generație de imprimante care pot fi folosite din Internet cloud. În vreme ce imprimarea din Internet cloud era deja posibilă pentru orice imprimantă conectată la un PC, a imprima direct din cloud către o imprimantă fără cabluri sau drivere devine o experiență mult mai simplă și mai intuitivă".

O listă completă a imprimantelor HP compatibile cu Google Could Print și mai multe informații despre funcția HP ePrint pot fi găsite la http://www.hp.com/united-states/campaigns/hp-eprint-google-cloud-print/.