.

Samsung a lansat pe 15 noiembrie, în cadrul evenimentului '2005 APEC IT Exhibition', primele terminale și sisteme WiBro (Wireless Broadband) din lume.

Numeroase aplicații precum transmisiile video, videotelefonie, VOD și navigare pe Internet au fost prezentate în cadrul expoziției prin intermediul primelor 2 terminale WiBro furnizate de Samsung, H1000 și M8000. Samsung H1000 este un telefon cu clapetă ce poate fi deschis orizontal, cât și pe vertical, fiind dotat cu o tastatură QWERTY. Dispozitivul are un ecran LCD de 2,2 inch, mărimea acestuia îmbunătățind capabilitățile de e-mail și Internet. H1000 este de asemenea dotat cu 2 camere video (una de 2 megapixeli, cealaltă VGA) și funcție TV Output. Samsung M8000 este un telefon inteligent echipat cu tastatură QWERTY, pentru o mai ușoară utilizare a e-mail-ului.
În plus, Samsung a mai lansat și un card PCMCIA WiBro ce poate fi utilizat cu laptop-uri și Tablet PC-uri. Samsung a făcut și demonstrații live ale serviciului WiBro, într-un vehicul special, împreună cu operatorul Korea Telecom, cel mai mare operator de telecomunicații coreean. Samsung a furnizat și instalat sisteme WiBro incluzând 12 stații de acces radio și dispozitive pentru demonstrațiile Wibro. 'Suntem mândri să prezentăm primele terminale WiBro din lume liderilor participanți la evenimentul APEC.
Serviciile WiBro vor fi comercializate începând din 2006, iar noi vom conduce această piață prin oferirea unor produse inovatoare clienților noștri', a arătat Kitae Lee, președintele Samsung Telecommunications Network Business.