.

HP a anunțat un nou program, numit HP Intelligent Building Solutions (soluții de clădiri inteligente), care oferă un set intuitiv de servicii de voce, date și multimedia, destinat creșterii mobilității, productivității și accesului la informații a utilizatorilor. Prezentat la inaugurarea oficială de pe 7 noiembrie 2002 a comunității urbane Santana Row, din San Jose, programul de arhitectură mobilă Intelligent Building al HP, combinat cu soluțiile tehnologice de la Cisco Systems, permite accesul la informații și servicii oricând și de oriunde.
HP Services proiectează și distribuie programul de arhitectură mobilă pentru a ajuta organizațiile să genereze noi oportunități de câștig și de stimulare a partajării informațiilor în interiorul comunităților virtuale. Utilizând sistemul de arhitectură HP Intelligent Building, clienții pot folosi aplicații '“ cum ar fi portaluri ale comunității, acces wireless la Internet în parcuri sau posibilitatea de înregistrare la hoteluri de la distanță '“ ca și când ar aparține infrastructurii proprietății lor, ca apa și curentul electric. Prin sistemul inovativ de distribuire al acestor servicii, utilizatorii se pot bucura de o ușurință și mobilitate nemaiîntâlnite.
'žModul în care trăiesc și lucrează oamenii se schimbă rapid, iar companiile încearcă să satisfacă nevoile comunităților virtuale și ale modului de viață în schimbare al clienților, furnizorilor și angajaților lor' - spune Juergen Rottler, vicepreședinte de marketing, strategii și alianțe al HP Services. 'žNoi ajutăm organizațiile să câștige în valoare folosind noile tehnologii, care conferă angajaților, clienților și partenerilor lor acces la mass-media și informații, oriunde s-ar găsi și oricând au nevoie'.

Mobilitate în noul cartier
HP a lucrat împreună cu compania de dezvoltare urbană Federal Realty Investment Trust și cu Cisco Systems Inc. pentru a defini mediul de viață din noua comunitate urbană Santana Row.
Santana Row este un cartier unic, care reunește spații rezidențiale și comerciale de lux într-un mediu urban ce încearcă să refacă atmosfera europeană a Vechii Lumi. Aflată în Silicon Valley, comunitatea are restaurante internaționale, magazine unice, un hotel-boutique cu 213 camere, 255 unități rezidențiale de închiriat, o stradă principală și parcuri dotate cu tehnologie mobilă și servicii disponibile de oriunde din zonă.
'žSantana Row este un exemplu incitant de implementare a tehnologiei proiectate spre a oferi clienților noștri acces facil la servicii și informații, oricând au nevoie', declară Steven J. Guttman, președinte și director general al Federal Realty Investment Trust. 'žAm ales HP, ca furnizor de vârf de servicii IT, pentru a ne fi partener și a ne ajuta pe noi și pe clienții noștri să obținem un maximum de valoare din investițiile făcute în IT'.
Sistemul de arhitectură HP Intelligent Building '“ combinat cu soluțiile de comutare, rutare, voce prin Internet, securitate, conectivitate wireless și de creare de servicii de la Cisco Systems '“ fac funcțională comunitatea mobilă din Santana Row și Hotelul Valencia, primul din zonă. Printre facilitățile puse la dispoziție se află accesul la Internet cu viteză mare, imediat după instalarea detailiștilor și rezidenților; acces wireless din parcuri și alte zone deschise; un portal online al comunității; precum și servicii suplimentare, cum ar fi televiziunea digitală prin cablu. În plus, HP lucrează cu NXTV Inc., pentru a furniza hotelului Valencia servicii video digitale și în bandă largă, de ultimă oră.
HP Services dezvoltă soluțiile Intelligent Building pentru hoteluri, educație, birouri comerciale și comunități interconectate cu guvernul și proprietăți mixte rezidențial-comerciale și a dezvoltat patru piețe țintă în cadrul portofoliului:
HP Intelligent Hotel
HP Intelligent Campus
HP Intelligent Office
HP Intelligent Community
Aceste soluții sunt disponibile momentan în America de Nord și vor fi lansate în EMEA la începutul anului 2003. HP Intelligent Hotel este disponibil și în Australia și Pacificul de Sud.
Printre clienții care implementează soluțiile HP Intelligent Building se află: Districtul Școlar Vancouver, Biblioteca Cerritos, Cazinoul și Hotelul Harrah'™s Rincon și Wolfsburg AG.