.

Grupul Asseco South East Europe, a anunțat rezultatele financiare ale primului trimestru din 2019, acestea depășind încă o dată rezultatele corespunzătoare aceleiași perioade din anul anterior. "Această performanță deosebită a Grupului ASEE înregistrată în primul trimestru al acestui an a fost rezultatul îmbunătățirilor din cadrul tuturor Diviziilor Grupului, în special Divizia Integrare Sisteme și Divizia Bancară. A fost un trimestru foarte bun și pentru soluțiile de e-Commerce. Începând cu 1 februarie am consolidat și rezultatele companiilor Necomplus", precizează Piotr Jeleński (foto), Președintele Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.
 
Veniturile din vânzări ale Grupului ASEE din primul trimestru au totalizat 41,6 milioane de euro, crescând cu 25% față de perioada corespunzătoare din anul anterior. Creșterea cu două cifre a veniturilor din vânzări s-a înregistrat în toate unitățile comerciale ale companiei. 
 
În plus, consolidarea cu rezultatele companiilor Necomplus începând cu 1 februarie 2019 au contribuit la această creștere. Veniturile din vânzările înregistrate de Necomplus s-au ridicat la 4,5 milioane de euro în lunile februarie și martie ale acestui an, cea mai mare parte dintre acestea au fost incluse în rezultatele Diviziei de Plăți din cadrul Grupului ASEE, iar o parte mai mică au fost incluse în rezultatele Diviziei Integrare Sisteme. 
 
După primele trei luni ale anului 2019 acestea s-au ridicat la 14,8 milioane de euro, iar din această sumă cea mai mare creștere s-a datorat soluțiilor proprietare ale ASEE. Pe locul doi s-a plasat creșterea veniturilor din vânzări (cu 2,1 milioane de euro) de 13% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, generată de Divizia de Plăți, ridicându-se la 17,9 milioane de euro. 
 
Cea mai mare creștere (cu 2,3 milioane de euro) a fost generată de linia de activitate din domeniul serviciilor de mentenanță POS care a inclus și cea mai mare parte din veniturile din vânzări ale Necomplus. Creșteri mai mari ale veniturilor s-au înregistrat și pe liniile de activitate de eCommerce și de Procesare a cardurilor. 
Veniturile din vânzări înregistrate de Divizia Bancară s-au ridicat în total la 9 milioane de euro, crescând cu 16% (1,3 milioane de euro) comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. Creșterea s-a înregistrat pe toate liniile de activitate, pe primul loc situându-se soluțiile mobile din Croația. 
 
După primul trimestru al anului 2019, profitul din exploatare al Grupului ASEE a crescut cu 1,8 milioane de euro (58%), ridicându-se la 4,9 milioane de euro. Rentabilitatea operațională a crescut de la 9,4% la sfârșitul primelor trei luni ale anului anterior, la 11,9% la finalul primului trimestru al anului 2019. 
 
Creșterea profitabilității a fost vizibilă în cadrul tuturor diviziilor, cele mai mari sume înregistrându-se însă în Divizia Integrare Sisteme și cea Bancară. Profitul net total al Grupului ASEE pe primul trimestru s-a ridicat la 4,3 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 58 % față de primele trei luni ale anului 2018. 
 
Compania a anunțat pentru 2019 un portofoliu de comenzi în valoare de 111,4 milioane de euro, cu 11% mai mare față de anul anterior. 
 
Despre Asseco SEE 
 
Grupul Asseco SEE este una dintre cele mai mari companii de IT din zona de producție și implementare a propriilor soluții și servicii software din regiunea Europa de Sud-Est, Turcia, Spania, Portugalia, Andorra, Columbia, Peru și Republica Dominicană. Compania oferă soluții ITC pentru diferite verticale, printre care se numără sectorul financiar, sectorul de plăți, administrație publică și telecomunicații. Compania oferă produse și servicii în domeniul Plăților sub denumirea de Payten. Începând cu octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) au fost listate la Bursa de valori din Varșovia. Grupul Asseco SEE are peste 2.300 de angajați în 19 țări. Peste 10 dintre primele 15 cele mai mari bănci din Europa de Sud-Est sunt deja clienții Asseco SEE.