.

MCTI a anunțat membrii ANISP reuniți miercuri 28 septembrie că vor primi curând de la ANRC spre consultare publică conditiile de acces pe proprietati si utilizare partajata (de către mai multi furnizori) a infrastructurii asociate rețelelor de comunicații electronice, de felul stâlpilor Electrica sau RATB.

Prezent la reuniunea organizata de Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania (ANISP) pentru a dezbate problemele privind accesul la elementele de infrastructura asociata si identificarea unor solutii, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a anuntat ca MCTI va initia un proiect de lege privind infrastructura asociata retelelor de comunicatii electronice.

La intalnirea care s-a desfasurat miercuri 28 septembrie 2005 la sediul ANISP au participat oficiali ai Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, ai Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, reprezentanti ai ANISP si domnul Varujan Pambuccian, Presedinte al Comisiei Parlamentare pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Romania.

Astfel, celor prezenti le-a fost adus la cunostinta faptul ca MCTI si ANRC lucreaza in prezent la un proiect de lege prin care se vor stabili conditiile in care se realizeaza accesul pe proprietati de catre furnizorii de retele de comunicatii electronice si utilizarea partajata (de catre mai multi furnizori) a infrastructurii asociate retelelor de comunicatii electronice. Proiectul, aflat in faza de elaborare, va fi supus consultarii publice in cel mai scurt timp.

Reprezentantii industriei comunicatiilor electronice au primit cu entuziasm aceasta veste, declară MCTI, proiectul de lege initiat de MCTI venind sa raspunda unor nevoi specifice ale companiilor din domeniu, in contextul evolutiei pietei si a trecerii la standardele Uniunii Europene.