.

Proiectul "EduID" al Internet Society Romania realizat in colaborare cu capitolul Internet Society Slovenia, Agentia Universitara pentru Francofonie si companiile Keynectis Franta si Axetel Consulting Romania, va fi prezentat pe plan international la World ID Congress, care va avea loc intre 19-22 septembrie 2012, in Nisa, Franta. Proiectul a beneficiat de un grant Internet Society. "Frauda in lumea educatiei a devenit o problema globala, la care serviciul de identitate electronica aduce o solutie sigura si durabila. Mai mult, unele tari francofone precum Senegal, Vietnam, se confrunta cu problema omonimiei, mai multi viitori absolventi purtand acelasi nume", precizeaza Eduard Tric, Presedinte al Internet Society Romania.

Congresul reuneste peste 1500 de delegati din domeniul guvernamental si industrie, pentru a identifica cele mai semnificative solutii de identitate electronica.

Proiectul EduID implementeaza un sistem automat de creare si verificare a diplomelor, atestarilor si complementelor de diploma. Sistemul a fost testat cu succes de catre Universitatea din Ziguinchor, a doua ca marime din Senegal.