.

În perioada 15 august '“ 31 octombrie 2005 cei care se abonează la ClickNet Express, serviciul de acces Internet prin ADSL pentru persoane fizice, au taxa de instalare zero și abonament gratuit în prima lună. De asemenea, nu se percepe chirie pentru modemul Basic, iar cea pentru modemul Advanced este redusă cu 50%.

ClickNet Express asigură cea mai mare viteză de pe piața produselor de acces de bandă largă destinate persoanelor fizice, de aproximativ 20 de ori mai mare decât în cazul unei conexiuni dial-up, ajungând până la 1024 Kbps la descărcare. ClickNet Express utilizează linia telefonică obișnuită, care poate fi folosită simultan pentru voce și acces Internet, utilizatorul plătind un abonament lunar fix de 35 de euro/lună fără TVA, indiferent de traficul efectuat sau de timpul petrecut online.

Serviciul include și 30 MB pentru căsuța de e-mail, precum și 30 MB pentru găzduirea unui site web. Spațiul pentru contul de e-mail poate fi suplimentat până la 100 MB pentru o taxă lunară redusă de 5 euro, ca și spațiul web. În prezent ClickNet Express este disponibil în București, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Oradea, Constanța și Sibiu, aria de acoperire urmând a fi extinsă treptat și în alte zone ale țării. Mai multe detalii despre serviciul ClickNet Express sunt disponibile pe site-ul www.clicknet.ro.

Serviciile de Internet și date oferite de Romtelecom sunt certificate în privința calității
Romtelecom a anunțat marți 9 august că a obținut certificarea ISO 9001:2000 a Sistemului de management al calității pentru Divizia Servicii de Date și Internet, din partea Societății Române pentru Asigurarea Calității (SRAC) și The International Certification Network (IQ Net).

'Încă din noiembrie 2004, când am început să oferim direct clienților servicii de date și Internet, am avut în vedere să dezvoltăm, implementăm și menținem un sistem de management al calității, toate aceste eforturi fiind acum recunoscute prin certificarea primită', spune Vasile Voicu, Director Servicii de Date și Internet în cadrul Romtelecom. 'Nu mai poți să te impui pe piață și să convingi clienții fără calitate. Oferta de servicii de Internet este din ce în ce mai largă, cu prețuri dimensionate pentru toate categoriile de clienți, iar ceea ce diferențiază un produs de altul la un nivel similar de preț este, în final, calitatea. Pe termen mediu suntem convinși că Romtelecom se va impune pe piață prin servicii de calitate.' susține Vasile Voicu.

Numărul clienților business care au ales soluții de Internet și date de la Romtelecom a crescut de peste trei ori în ultimele șase luni, ridicându-se în prezent la peste 4000 de companii. Această evoluție este un semnal că procesul de transformare prin care trece compania este pe drumul cel bun pentru a deveni lider de piață pentru Internet și date până în 2007.

Această ultimă certificare primită de Romtelecom pentru servicii de date și Internet le completează pe cele obținute deja de Divizia Clienți Mari și Soluții Integrate, certificată de Societatea Română pentru Asigurarea Calității în luna februarie și de Organismul Militar de Certificare, Acreditare si Supraveghere (OMCAS) în luna aprilie, fiind o confirmare a transformării Romtelecom într-un operator de telecomunicații eficient și modern. Extinderea Sistemului de Management al Calității va continua în intervalul următor și cu diviziile asociate activităților de Call Center și Vânzări cu Ridicata.

4 noi companii distribuie serviciile de Internet și date ale Romtelecom în București
Servicii de Internet și date ADSL Express, ClickNet Express și iP Fix, furnizate de Romtelecom, pot fi găsite și în magazinele a patru firme reprezentative pentru vânzarea și distribuția de produse și servicii IT: Best Computers, Ultra Pro Computers, Depozitul de Calculatoare, Cosmo.

Pentru început, contractarea de servicii de Internet și date prin acești dealeri este posibilă numai în București, în momentul de față fiind active 43 de locații, urmând ca acoperirea să fie extinsă la nivel național, prin adăugarea a peste 100 de magazine din întreaga țară.
În următoarea perioadă și alte firme de renume în domeniu vor comercializa serviciile de date și Internet oferite de Romtelecom.

Serviciile Internet furnizate acum și prin rețeaua de dealeri sunt: ADSL Express (viteză: download 2048 Kbps, upload 384 Kbps), ClickNet Express (viteză: download 1024 Kbps, upload 256 Kbps) și iP Fix (în cele doua variante: Compact '“ viteza 64 Kbps garantat și Star '“ viteză 128 Kbps garantat).
Informații suplimentare pot fi obținute sunând la 930 (clienți rezidentiali) sau 935 (clienți business) '“ apeluri gratuite, sau online, la www.romtelecom.ro (detalii despre rețeaua completă de dealeri autorizați sunt disponibile pe pagina http://www.romtelecom.ro/ro/utile/retea_nationala/).