.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a participat astazi, 31 mai, la conferinta "Telecommunications - the Challenge of the Future", organizata de publicatia Nine O'Clock.

Zsolt Nagy a prezentat cateva dintre provocarile carora trebuie sa le faca fata atat operatorii, cat si utilizatorii de telefonie mobila. Aparitia de tehnologii si servicii surprinzatoare, cresterea exigentei publicului, necesitatea de adaptare la noile realitati tehnologice sunt doar cateva dintre trasaturile pietei de telecomunicatii.

"De multe ori facem greseala sa judecam lucrurile prin prisma realitatii din Bucuresti si din marile orase. In domeniul comunicatiilor, resursa de crestere este populatia din mediul rural, unde exista putere de cumparare si aceeasi nevoie de servicii ca la oras," a declarat ministrul Zsolt Nagy. "Telefonia este unul dintre domeniile in care istoria se scrie cu o viteza uimitoare. Consumatorii au inceput sa isi doreasca terminale compacte cu posibilitatea de a se conecta la Internet de mare viteza, care sa le serveasca simultan necesitatea de a comunica, de a se informa si de a se distra. Tehnologii care pana acum cativa ani ni se pareau de domeniul filmelor stiintifico - fantastice au devenit deja realitate cotidiana. Producatorii si operatorii de telefonie ne-au invatat sa nu ne mai surprinda nimic cand vine vorba despre viitor", a adaugat Zsolt Nagy.

Temele abordate in cadrul conferintei s-au referit la interconectarea cu reteaua RomTelecom, preselectarea transportatorului, portabilitatea numerelor, accesul la bucla locala, interconectarea cu retelele Orange si Vodafone, telefonia 3G, strategia in domeniul comunicatiilor. La eveniment au mai participat presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, Dan Cristian Georgescu, presedintele Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, Catalin Marinescu, precum si reprezentanti ai operatorilor de telefonie fixa si mobila. Conferinta a fost moderata de analistul economic Alin Theodor Ciocarlie.