.

RTS, radiodifuzorul public din Serbia, transmite acum întregul său pachet de nouă canale TV și patru stații radio prin intermediul satelitul ASTRA de la 5 grade est, în urma încheierii unui acord de prelungire a parteneriatului dintre SES și Telekom Serbia. “Prelungirea acordului este o dovadă a modului în care parteneriatele solide, de genul parteneriatului cu Telekom Serbia, ne ajută să ne extindem prezența pe anumite piețe’’ a arătat Martin Ornass-Kubacki, vicepreședinte SES Video, Sales Central Eastern Europe. “Suntem încântați de faptul că RTS a decis, încă o dată, să își arate încrederea în fiabilitate transmisiilor și serviciilor noastre.’’
 
Pe baza acordului anunțat de SES, compania de telecomunicații Telekom Serbia închiriază capacitate suplimentară pe satelitul ASTRA, pentru a-și completa portofoliul cu încă trei canale RTS TV (RTS1, RTS2 și RTS Poletarac, un canal cu programe pentru copii) și trei stații radio (Radio Belgrad 202, Radio Belgrad 2 și Radio Belgrad 3).
 
Telekom Serbia și SES au încheiat deja un acord pentru transmiterea a șase canale TV și a unei stații radio pentru RTS, la 5 grade est. După încheierea noului acord, respectivul slot orbital este folosit pentru transmiterea întregului portofoliu de canale RTS. 
 
“În 2017, Telekom Serbia a implementat șase canale pentru clientul său RTS, cu ajutorul SES. Având în vedere fiabilitatea și calitatea serviciilor oferite de SES, Telekom Serbia a decis să implementeze trei noi canale pentru RTS via SES, și acest lucru s-a concretizat în prelungirea cooperării pe termen lung dintre Telekom Serbia și SES”, a arătat Milica Jovičić, șef departament Wholesale, Telekom Serbia.