.

Tot mai mulți clienți din întreaga lume se orientează către IBM (NYSE: IBM) și către sistemele de stocare flash pentru a obține acces mai rapid la perspectivele oferite de volumele mari de date. Potrivit unui nou studiu Gartner, IBM este liderul mondial al sistemelor flash storage solid state arrays (SSA’s) conform veniturilor din 2013.
Flash, tehnologia de memorare utilizată în dispozitivele mobile, tablete, calculatoare și thumb driver-uri ajută organizatiile de toate dimensiunile să îmbunătățească performanța aplicațiilor, precum și a proceselor de analytics în Era Big Data. “Big Data oferă o oportunitate nemărginită pentru clienții noștri globali”, precizează Jamie Thomas (foto), General Manager, IBM Storage and Software Defined Systems. “Organizațiile caută să obțină perspective din tsunami-ul digital aflat în creștere, tot mai multe dintre companii optând pentru tehnologiile IBM flash storage”.

Memorial Hermann Health System, cel mai mare sistem non-profit din Southeast Texas, care cuprinde 12 spitale, a migrat anul trecut de la înregistrări medicale fizice, la înregistrări electronice (EMR) furnizate de Cerner Corp, pentru a accelera schimbul de informații referitore la pacienți, între cadrele medicale. Aceasta mutare a îmbunătățit semnificativ eficiența, generând un volum de informații digitale care necesita să fie accesat și analizat rapid. Pentru a face acest lucru, organizația a implementat IBM FlashSystem 840, software-ul de stocare virtualizată SAN Volume Controller și IBM Flex System x240. Ca urmare a acestor soluții, Memoria Herman Health System a obținut o performanță semnificativ îmbunătățită.

“Prin procesarea rapidă în timp real a înregistrărilor medicale a tuturor pacienților din cadrul spitalelor noastre, putem detecta tipare care indică asaltul unei infecții bacteriene care poate conduce la septicemie. Astfel, suntem capabili să acționăm în câteva minute - lucru ce poate face diferența dintre viață și moarte”, a declarat Robert Murphy, M.D., Chief Medical Informatics Officer at Memorial Hermann.

IBM FlashSystems nu are discuri rotative, oferind performanță avansată, latență extrem de mică și costuri scăzute – datorită economiilor energetice. Potrivit Memorial Hermann, sistemele au ajutat la reducerea costurilor energetice ale sistemului medical cu 96%, ale echipamentelor de racire cu 95% și a spațiului fizic de stocare cu 98%.
În cadrul raportului Market Share Analysis: SSDs and Solid-State Arrays, Worldwide realizat de Joseph Unsworth pentru anul 2013, publicat pe 10 iunie 2014, Gartner a poziționat IBM ca lider cu o cotă de piață de 25% a Solid State Array (SSA). Violin Memory și EMC au fost clasate pe următoarele 2 poziții în 2012.

IBM oferă soluții flash prin intermediul portofoliului de stocare extins, incluzând IBM FlashSystem 840 și IBM FlashSystem V840 flash arrays, DS8000 și familiile de sisteme avansate de stocare Storwize V7000 care pot fi configurate: all-disk, all-flash (Solid State Drives) sau hybrid (disk și flash). În plus, IBM XIV Storage System poate suporta până la 12 terabytes de cache flash.

 www.ibm.com/storage/flash