.

  • Cota de piata a RCS-RDS a inregistrat o crestere semnificativa, pe fiecare segment de serviciu: 25% CaTV, peste 80% Digi TV, 20% Internet, iar telefonia fixa a depasit 9% din piata nationala.
  • RCS & RDS va fi furnizor exclusiv de Internet si Telefonie la CERF in perioada 3 - 7 mai 2006 la Complexul Expozitional Romexpo Bucuresti

In primul trimestru al anului 2006 RCS-RDS a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de clienti, in special pentru serviciile de telefonie fixa RDS.Tel precum si pentru serviciile de televiziune prin satelit Digi TV. Aceasta evolutie este sustinuta de cifrele atinse la sfarsitul lunii martie 2006, comparativ cu cele de la finele anului trecut.

In decembrie 2005 numarul abonatilor RDS.Tel ajungea la 350.000, pentru ca la sfarsitul lunii martie 2006 cifra sa depaseasca 400.000 de clienti.

O alta crestere importanta a numarului de abonati a inregistrat si serviciul Digi TV. La sfarsitul lui 2005 erau 120.000 de clienti, pentru ca in martie 2006 numarul acestora sa creasca pana la 200.000.

Toate aceste evolutii pozitive sunt rezultatul ofertelor atractive de servicii, al raportului foarte bun calitate-pret, cat si al conditiilor facile de a deveni abonat RCS & RDS - un an gratuitate la pachetul de programe Baza Digi TV, sute si mii de minute gratuite pentru convorbirile in reteaua Romtelecom si RDS.Tel si pachete complete de servicii, ce pot aduce abonatului reduceri semnificative de pret.

Expansiune la nivel national

RCS & RDS a cunoscut in ultimul an o extindere pe plan intern cat si extern atat prin lansarea de noi servicii, cat si prin imbunatatirea celor deja existente. Aceasta tendinta a determinat o crestere a numarului de angajati si implicit si o majorare a cifrei de afaceri.

Cifra de afaceri la finele anului 2005 a fost de 200 milioane de dolari, aceasta inregistrand o crestere exponentiala de 60% fata de cea din 2004 (cifra de afaceri 2004 - 125 milioane USD).

Cota de piata a RCS & RDS a inregistrat o crestere semnificativa, pe fiecare segment de serviciu: 25% CaTV, peste 80% Digi TV, 20% Internet, iar telefonia fixa a depasit 9% din piata nationala.

A crescut semnificativ si numarul de angajati. Pana in prezent, la nivel national au fost infiintate peste 100 de puncte de lucru in care isi desfasoara activitatea aproximativ 5000 de angajati.

Obiective pentru 2006

RCS & RDS isi propune pentru acest an sa puna accentul in continuare pe dezvoltarea gamei de servicii precum si pe cresterea calitatii acestora, prin oferirea de pachete complete si avantajoase pentru consumatori.

De asemenea, un alt obiectiv prioritar il constituie imbunatatirea si alinierea la standarde europene a serviciilor oferite cat si a relatiilor cu clientii.

Conform strategiei de extindere nationala, compania urmeaza sa dezvolte infrastructura proprie si in orasele in care nu este disponibila oferta de servicii pentru piata rezidentiala. Punctual, sunt setate obiective in ceea ce priveste serviciul RDS.Tel - pana la sfarsitul anului 2006 se asteapta atingerea pragului de aproximativ 700.000 de clienti si implicit o crestere a cotei de piata.

In acelasi timp, investitiile se axeaza in continuare pe oferirea pachetului complet de servicii: Telefonie, Internet si Televiziune, furnizate utilizatorului pe aceeasi infrastructura proprietara. Serviciile se adreseaza tuturor segmentelor de utilizatori, atat celor din mediul corporate cat si celor rezidentiali.

Imbunatatirea si diversificarea serviciului Digi TV, cel mai de succes serviciu DTH de pe piata romaneasca, este de asemenea unul din proiectele pe care se va pune accent si in 2006.

Noutatea acestui an pe partea serviciilor de televiziune consta in lansarea noului sistem de televiziune digitala prin cablu - Digi TV Cablu. Este un serviciu digital destinat clientilor din zonele deja acoperite de retelele de cablu, oferind avantajele tehnologiei digitale si programe in plus.

Serviciul Digi TV Satelit a fost lansat la data de 14 februarie si in Ungaria, unde s-a bucurat de un succes real, la sfarsitul aceleiasi luni numarand deja 10.000 de abonati. In prezent, cifra clientilor s-a triplat, ajungand pana la aproximativ 30.000 de beneficiari.

In viitorul apropiat, Digi TV va veni in intampinarea abonatilor sai cu noi servicii de televiziune digitala precum Pay per View, care va pune la dispozitie un continut bogat de muzica si filme.

De 9 ani alaturi de CERF, RCS-RDS va fi furnizor exclusiv de Internet si Telefonie la CERF 2006

RCS & RDS participa pentru a noua oara consecutiv la expozitia CERF, in calitate de furnizor exclusiv de Internet si Telefonie. Evenimentul se desfasoara in perioada 3 - 7 mai 2006 la Complexul Expozitional Romexpo Bucuresti si este una dintre cele mai importante manifestari din industria IT&C Central si Est Europeana.

In 1998 RCS & RDS a devenit pentru prima oara partener oficial al CERF, oferind segmentului business solutii de internet si comunicatii de date performante.

Pornind initial cu oferte de servicii pentru mediul de afaceri, RCS & RDS a cunoscut o evolutie pozitiva pe aceasta piata, urmand ca in anul 2001 sa isi indrepte atentia si catre segmentul de consumatori rezidentiali. Astfel, in 2001 a fost promovat in cadrul CERF serviciul de acces internet Cable Link, ce ofera o conexiune permanenta prin cablu, cu costuri telefonice zero pentru utilizatorii casnici.

In 2003 RCS & RDS lanseaza serviciul de telefonie fixa prin cartele preplatite - RDS.Tel Prepaid, care permite apelarea catre orice destinatie internationala la tarife reduse fata de cele ale operatorului clasic. Serviciul a fost testat in premiera la editia CERF din 2003, prin intermediul celor 10 cabine telefonice amplasate in cadrul expozitiei, de unde vizitatorii au sunat gratuit catre orice destinatie internationala.

Odata cu liberalizarea pietei de telefonie fixa, in 2004, RCS & RDS a promovat in cadrul CERF noua telefonie nationala RDS.Tel - care ofera abonatului pe langa sute de minute gratuite lunar, reduceri semnificative ale facturii fata de operatorul clasic.

Anul trecut participarea la CERF a reprezentat din nou o premiera, prin lansarea primului serviciu de televiziune digitala prin satelit din Romania - Digi TV, o prezenta care a avut la baza un concept inedit.

Pentru cea de-a 9-a prezenta la CERF, RCS & RDS isi propune sa promoveze pachetul complet de servicii telecom: Televiziune, Internet si Telefonie pentru segmentele utilizatorilor rezidentiali si business.

Pe langa acestea, vor fi lansate in premiera noi oferte atractive pentru serviciile de acces internet Cable Link, iar noua telefonie nationala RDS.Tel va putea fi testata si in acest an de catre vizitatorii expozitiei.

Un alt element de noutate va fi lansarea serviciului de televiziune digitala si pe reteaua de cablu de la RCS & RDS - Digi TV Cablu, care va permite accesul la pachete suplimentare de programe si servicii digitale specifice acestui tip de conexiune.

GIF89;a