.

RCS & RDS apreciază drept binevenită reducerea tarifelor pentru terminarea apelurilor în rețelele de comunicații mobile la nivelul de 0,86 eurocenți/minut, prin inițierea de către ANCOM a consultării publice în scopul stabilirii tarifelor maxime propuse pentru serviciile de interconectare, tarife determinate pe baza unor modele de calculație a costurilor. RCS & RDS speră ca procesul să fie finalizat într-un termen cât mai scurt, astfel încât noul tarif să poată fi aplicat de la 1 ianuarie 2014, având în vedere deosebita importanță a scăderilor de tarife pentru consumatorii finali, precum și întarzierea față de termenele din Recomandările Europene, dar și alte țări Europene (de exemplu Franța cu un tarif de 0,84 eurocenți/minut începând cu ianuarie 2013, Italia, cu un tarif de 0,98 eurocenți/minut începând cu iulie 2013, Spania cu un tarif de 1,09 eurocenți/minut începând cu iulie 2013, UK cu un tarif de 0,848 pence/minut începand cu aprilie 2013 și ajungând la 0,67 pence/minut începând cu aprilie 2014).

Conform Recomandării 2009/396/CE Autoritațile Naționale de Reglementare „trebuie să se asigure că, până la 31 decembrie 2012, tarifele de terminare a apelurilor sunt implementate simetric și eficient în ceea ce privește costurile...".

Doar prin tarife de terminare a apelurilor în alte rețele mobile bazate pe costuri vom avea premisele pentru o competiție corectă și echitabilă între operatorii mobili, de care să beneficieze în mod direct consumatorii finali, persoane fizice și afaceri.

Impactul asupra consumatorilor al scăderii tarifelor pentru terminarea apelurilor în rețelele de comunicații mobile (luând în calcul traficul total de voce terminat către rețelele mobile naționale și originat din alte rețele fixe și mobile naționale*) ar însemna reduceri de costuri de peste 150 milioane EURO pe an, care credem că ar trebui să se reflecte în sumele plătite de către utilizatorii finali. Mai mult, reducerea tarifelor de interconectare mobile reflectată în prețurile consumatorilor ar duce la scăderea facturilor acestora, dar și la încurajarea consumului.

* Pe baza datelor de trafic terminat în rețelele mobile din alte rețele naționale, extrase din raportul semestrial ANCOM de date statistice, pentru al doilea semestru din 2012, cu privire la piața serviciilor de comunicații electronice din România

RCS & RDS este unul din cei mai importanți operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicații în Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania și Italia. Compania și-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicații pe suport de fibră optică și acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă și mobilă peste 250 orașe din țară. RCS & RDS este lider pe piața din România în furnizarea serviciilor de internet și de televiziune prin cablu și satelit și este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixă. De asemenea, RCS & RDS este singura companie de telecomunicații din România care oferă pachete complete cu 5 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV, internet de mare viteză fix și mobil Digi Net, telefonie fixă Digi Tel și telefonie mobilă Digi Mobil. Pentru toate pachetele de servicii, compania practică cele mai accesibile tarife de pe piață. www.rcs-rds.ro