.

RCS&RDS a cerut CNA transformarea televiziunii generaliste 10 TV, pentru care deține o licență audiovizuală din decembrie 2010, în Digi 24, acesta fiind primul pas legal făcut de compania de telecomunicații în vederea lansării propriului post de știri.În această săptămână, RCS&RDS a depus la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) documentele pentru modificarea licenței audiovizuale prin satelit pe care emite în prezent televiziunea generalistă 10 TV, au declarat, la solicitarea MEDIAFAX, reprezentanți ai Consiliului. RCS&RDS a cerut modificarea formatului televiziunii din generalist în tematic - de știri -, dar și modificarea denumirii, din 10 TV în Digi 24.

 

Televiziunea de știri Digi 24 va emite la nivel național, 24 de ore din 24, potrivit informațiilor depuse la CNA.

 

Solicitarea RCS&RDS va fi analizată de CNA într-una din ședințele de săptămâna viitoare.

 

RCS&RDS deține o licență audiovizuală prin satelit pentru televiziunea generalistă 10 TV din 7 decembrie 2010. La momentul respectiv, Radu Moraru și echipa lui de la emisiunea "Nașul" au fost cei care au pus în funcțiune 10 TV, televiziunea fiind lansată pe 10 decembrie 2010.

 

După mai puțin de un an, pe 5 octombrie 2011, Radu Moraru a declarat pentru MEDIAFAX că 10 TV este "în moarte clinică", după ce au fost dați afară foarte mulți angajați de la televiziunea grupului RCS&RDS. Ulterior, pe 14 decembrie 2011, Radu Moraru și echipa lui de la emisiunea "Nașul" au primit o licență audiovizuală prin satelit de la CNA și vor lansa propria televiziune, intitulată Nașul TV.

 

Pe de altă parte, RCS&RDS lucrează de mai multe luni la proiectul lansării unei televiziuni de știri. Intenția lansării acestei televiziuni a fost anunțată public de RCS&RDS, printr-un comunicat de presă, remis pe 19 decembrie 2011, MEDIAFAX.

 

În respectivul comunicat, RCS&RDS spunea că televiziunea de știri Digi TV va fi lansată la începutul anului 2012, George Orbean fiind managerul de proiect și directorul de știri al noului post TV. Grila de programe a Digi TV va conține jurnale de știri din oră în oră, transmisii live ale celor mai importante evenimente, un talk-show de actualitate și mai multe emisiuni produse de echipa televiziunii, se mai spunea în comunicat.

 

În prezent, RCS&RDS deține și televiziunile de sport Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informații despre ofertele și serviciile companiei) și televiziunile de filme Digi Film 1 și Digi Film 2.

 

Totodată, în vara anului 2010, RCS&RDS a intrat în acționariatul televiziunii muzicale Music Channel. Music Channel a primit licență audiovizuală de la Consiliul Național al Audiovizualului pe 22 mai 2008, iar televiziunea, controlată la momentul respectiv doar de Giovanni Francesco, s-a lansat în iunie 2008. Pe 27 septembrie, RCS&RDS și Giovanni Francesco au primit o nouă licență audiovizuală de la CNA pentru a lansa o nouă televiziune muzicală, H!T Music Channel.

 

În plus, RCS&RDS deține televiziunea locală TL + (prin societatea Canal 7 SRL în care RCS&RDS este acționar majoritar cu 51% din acțiuni).

 

RCS & RDS și-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicații pe suport de fibră optică și acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă și mobilă peste 200 orașe din țară. RCS & RDS este, totodată, unul din cei mai importanți operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicații și în Ungaria, Cehia, Slovacia, Croația și Serbia.