.

De la 1 iulie RCS & RDS a redus tarifele de roaming în țările Uniunii Europene, cu 50% față de limita impusă de Uniunea Europeană. Astfel, operatorul de telefonie fixă și mobilă tarifează cu: 0,12 Euro/minut apelurile inițiate; 0,03 Euro/minut apelurile primite; 0,03 Euro/SMS trimis și 0 Euro/SMS primit în roaming. Tariful pentru traficul de date mobile în UE este, la RCS & RDS, de aproape 3 ori mai mic față de limita stabilită de Uniune, respectiv de 0,16 Euro/1MB. Tarifele sunt valabile pentru toate abonamentele de telefonie mobilă ale RCS & RDS, indiferent de valoarea acestora și nu includ TVA. Începând cu 1 iulie 2013, limita maximală impusă de UE pentru fiecare tip de tarif este: 0,24 Euro/minut pentru apeluri inițiate, 0,07 Euro/minut pentru apeluri primite, 0,08 Euro pentru SMS și 0,45 Euro/1MB pentru date mobile.

RCS & RDS operează aceste noi reduceri în condițiile în care scăzuse încă de anul trecut tarifele percepute în roaming, sub nivelul valabil începând cu 1 iulie 2013. Până la această dată, compania tarifa cu 0,16 Euro/minut apelurile inițiate, cu 0,03 – 0,07 Euro/minut apelurile primite și cu 0,28 Euro/1 MB – traficul de date.

Clienții companiilor de telefonie beneficiază de reduceri pentru următoarele țări din Europa: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Insulele Canare, Insulele Azore, Insula Madeira, Insula Martinica, Guiana Franceza, Guadelupa, Reunion, Gibraltar precum și Croația, dar și Statele SEE AELS, respectiv Norvegia, Islanda, Lichtenstein și Elveția.

RCS & RDS a redus totodată și tarifele standard pentru apeluri către anumite destinații mobile din Europa. Pentru apelurile din Digi Tel și Digi Mobil către Republica Cehă,

Danemarca, Finlanda, Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Ungaria, Letonia, Belgia, Grecia, Irlanda, Malta, Luxemburg, Slovacia, Bulgaria, Islanda, Estonia, Elveția, Insulele Canare, Insulele Azore, Insula Madeira, Insula Martinica, Guiana Franceza, Guadelupa, Reunion, Gibraltar, Lichtenstein și Croația, compania percepe doar 0,05 Euro/minut, față de 0,05 – 0,07 Euro/minut valabile până la 1 iulie 2013. Tariful pentru apelurile către Austria, Franța, Suedia, Turcia și Cipru rămâne 0,03 Euro/minut.

RCS & RDS este unul din cei mai importanți operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicații în Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania și Italia. Compania și-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicații pe suport de fibră optică și acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă și mobilă peste 200 orașe din țară. RCS & RDS este lider pe piața din România în furnizarea serviciilor de internet și de televiziune prin cablu și satelit și este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixă. De asemenea, RCS & RDS este singura companie de telecomunicații din România care oferă pachete complete cu 5 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV, internet de mare viteză fix și mobil Digi Net, telefonie fixă Digi Tel și telefonie mobilă Digi Mobil. Pentru toate pachetele de servicii, compania practică cele mai accesibile tarife de pe piață. www.rcs-rds.ro