.

RCS & RDS a ales IBM Global Technology Services pentru implementarea și întreținerea proiectului de extindere a infrastructurii 10 GB realizat cu echipamente CISCO. Contractul a fost finanțat de către IBM Global Financing.

Piața de consum din România se extinde și accesul rapid la Internet este din ce în ce mai solicitat. Conform declarațiilor președintelui ANRC numărul total de conexiuni de bandă largă în România a atins cifra de 1,2 mil. în iunie 2006 - cu peste 60% mai mult față de anul trecut, când existau doar 750000 conexiuni. Această creștere rapidă a reprezentat o mare oportunitate pentru RCS & RDS, dar pentru a răspunde noilor cerințe aveau nevoie ca actuala infrastructură să se dezvolte pentru a suporta cererea. RCS & RDS a ales să facă îmbunătățiri semnificative în rețeaua națională utilizand routere de core și switch-uri CISCO ceea ce va asigura un backbone național de 10GB, iar echipa IBM Global Technology Services va furniza serviciile de mentenanță. Implicarea IBM Global Financing a fost decisivă asigurând 80% din fondurile pentru acest proiect de extindere a infrastructurii.

'Integrated Communications Services este una dintre cele mai importante linii de servicii IBM. Departamentul de servicii al IBM România este lider în acest domeniu, mai ales în contextul dinamicii pieței de furnizori de servicii de telecomunicații. IBM se diferențiază în acest domeniu prin expertiza tehnica și prin posibilitatea de a finanța acest sector în continuă creștere. RCS & RDS este unul dintre liderii pieței de acest profil din România, iar parteneriatul cu IBM va continua să susțină succesele obiectivelor afacerii în timp' declară Bogdan Balaci, Global Technology Services Manager, IBM România.

Aducând valoare adăugată prin expertiză și prin calitatea serviciilor broadband asigurate, IBM sprijină RCS & RDS în efortul de a-și menține reputația pe piață.

'Pentru a menține un standard ridicat din punct de vedere tehnologic al serviciilor oferite clienților noștri, avem nevoie de parteneri de încredere, care să ne furnizeze soluțiile cele mai bune. Iar IBM este cel mai potrivit pentru aceasta' declară Alexandru Oprea, Director general al RCS & RDS.