.

Mercador.ro, site-ul cu cele mai multe anunțuri gratuite din România, devine din 14 aprilie OLX.ro. În cadrul acestui proces, se vor opera schimbpri în ceea ce privelte numele li logo-ul brandului, restul operașiunilor din cadrul platformei urmând a se desfășura ca și până în prezent. În afara actualizării design-ului conform noului logo OLX.ro, platforma beneficiează acum de un sistem de localizare îmbunătățit. Funcționalitățile rămân aceleași. Caracterul local al brandului se păstrează. "Cea mai importantă schimbare este numele site-ului. Românii vor accesa aceeași platformă pe care o apreciază și care a fost îmbunătățită continuu în ultimii 3 ani pentru a livra rezultate excelente celor care vând și cumpără pe Mercador.ro, de acum OLX.ro", precizează Cristina Gheorghitoiu, Business Manager OLX.ro. "Sub noul nume vom continua misiunea Mercador.ro: de a livra cea mai bună soluție de anunțuri online din România".

De la lansarea in Romania in 2010, Mercador.ro a reusit sa devina lider de piata, cu peste doua milioane de anunturi online gratuite. Conform unui studiu realizat de GfK la finalul anului 2013, Mercador.ro s-a aflat pe primul loc in ceea ce priveste notorietatea la nivelul site-urilor de anunturi din Romania. De asemenea, Mercador.ro este cel mai accesat site din nisa sa, cu aproximativ 4,3 milioane de utilizatori unici la nivel lunar (SATI.ro).

In acelasi timp, si alte site-uri ce apartin grupului Naspers din Bulgaria, Ungaria, Polonia, Kazakstan si Belarus vor trece prin acest proces de rebranding, alaturandu-se platformelor de anunturi ce poarta acelasi nume in peste 100 de tari. Numele OLX.ro provine din expresia "online exchange".

"Caracterul nostru local ramane indiscutabil. Tot ce vom face in continuare pe OLX.ro va tine cont de specificul pietei si de nevoile romanilor care utilizeaza site-ul nostru, pentru a le livra acestora cea mai eficienta platforma de anunturi din Romania" adauga Cristina Gheorghitoiu.