.

Alcatel Telecommunications Review
Această ediție a revistei companiei Alcatel prezintă pe larg avantajul competitiv pe care îl poate aduce convergența fix-mobil. Această convergență este un instrument care îi ajută pe furnizorii de servicii să se diferențieze într-o lume în care veniturile sunt subminate din ce în ce mai mult de numeroase modele de afaceri eronate.
Proiect video - o amplă analiză asupra parteneriatului încheiat de Orange cu Alcatel pentru un proiect video, în vederea implementării serviciilor video și de televiziune ale Orange pe rețele UMTS și EDGE.

BusinessWeek
Ediție finală - în ianuarie 2005 celebra publicație a anunțat închiderea ediției europene și a celei asiatice. Publicația își va reorienta modelul de afaceri, urmând să dezvolte ediții locale.
Intel inside out - altfel spus, o altă reorientare - de data aceasta a modelului de business practicat de compania americană Intel.
Directorul executiv, Paul Otellini, intenționează să împingă acest gigant tehnologic pe un teritoriu necunoscut, cel al electronicelor din segmentul consumer, al comunicațiilor wireless și al sănătății, direcție susținută de fondatorul companiei, Andy Grove.

Microwave Journal
Amplificatorul de putere lineară RF devine din ce în ce mai stabil în raport cu temperatura mediului. Pentru terminalele mobile GSM, un dispozitiv de control implementat în amplificatorul de putere va permite ca principalii parametri ai acestui amplificator să fie stabilizați și în cazul temperaturii fiecărui ambient, așa cum prevăd standardele industriei.
Preambul la expoziție -
o pregătire în detaliu a noutăților ce vor fi prezentate la San Diego în cadrul simpozionului din 2006 dedicat industriei radio și celei wireless.

Mobile Communications
Analiștii sunt îngrijorați de evoluția acțiunilor din industria telecom europeană ce au atins în 2005 cea mai joasă cotă față de oricare alt sector; e vorba, astfel, de un semn ce indică lipsa de încredere a investitorilor în operatorii de telefonie mobilă și fixă. Scăderea de 2% per ansamblu suferită de acțiunile din industria telecom maschează, de fapt, scăderi mult mai semnificative înregistrate de cei mai mari operatori din regiune.
Cheltuieli lunare -
un studiu recent arată că în gospodăriile europene cheltuielile lunare pentru telecomunicații sunt de circa 100 euro.

Telephony
Revoluția RFID - operatorul AT&T încearcă să se poziționeze între IBM și Accenture ca un integrator cheie pe partea de rețelistică, sprijinind dezvoltarea rapidă a sectorului RFID.
Conținutul mobil nu are încă o direcție clară - sectorul wireless este invadat de acorduri între industria TV, muzică și jocuri, dar chiar și cu tot acest entuziasm, industria mobilă nu a stabilit încă ce formă ar trebui să ia acest conținut.

The Economist
Televiziunea mobilă e pe vine - însă nu se știe deocamdată care va fi reacția pieței.
O amplă analiză despre cum vor arăta programele TV pe iPOD-uri sau pe telefoanele mobile, dar și despre posibilele modele de business ce vor fi adoptate de operatorii mobili. Astfel, aceștia ar putea alege varianta în care să își construiască propriile rețele de difuzare a televiziunii mobile, sau pot forma un consorțiu și să construiască o rețea pe care să o împartă între ei sau, o a treia variantă, transmițătorii actuali să construiască astfel de rețele.

Time
Bunul samaritean ... sunt 3: Bill Gates, Bono și Melinda Gates. Celebrul cântăreț de muzică rock, Bono, a convins diverși lideri din cele mai bogate națiuni ale lumii să scutească cele mai sărace țări ale lumii de la plata unor datorii de 40 miliarde USD, bani care au fost direcționați către sistemul sanitar și educațional al acestor țări.
Soții Gates au finanțat cea mai amplă acțiune caritabilă, în valoare de 29 miliarde USD, donând și aproape jumătate de miliard în cercetare pentru inventarea vaccinului care nu necesită seringi și congelare.

Total Telecom
Serviciile de televiziune mobilă - dacă nu le puteți da de cap, atunci cumpărați-le. Unii operatori dezbat problema lipsei de conținut televizual prin achiziționarea propriilor broadcaster-i.
VPN-uri convergente - provocarea este găsirea combinației câștigătoare.
Un articol despre modalitățile în care întreprinderile pot obține cei mai performanți parametri ai vocii prin Internet ce au la bază rețelele mobile. Plus toate noutățile posibile din industria telecom din Europa, Asia și Statele Unite.