.

Aviation Week
Drepturile creditorilor - revendicările din ce în ce mai serioase ale finanțiștilor ar trebui să ducă la o creștere a volumului vânzărilor de aeronave. Un tratat internațional care are în vedere reducerea riscurilor pentru finanțiști și giranții de aeronave, motoare și elicoptere va avea loc în curând și e posibil să stârnească un nou val de achiziții de echipamente aviatice în țările dezvoltate.

Total Telecom
Sezonul achizițiilor - 2005 a fost un an plin în achiziții și fuziuni, iscate de teama detronării ligii telecomunicațiilor, însă protagoniștii întâmpină vremuri grele atunci când realizează economiile provenite de la noile achiziții.
Servicii pentru IMM-uri - Pentru operatorii telecom pare a fi o cale lungă atunci când doresc să ajungă la categoria întreprinderilor mici și mijlocii, chiar dacă piața IMM pare a avea atributele perfecte ale unei piețe ale cărei oportunități de creștere merită a fi exploatate.

Ericsson Review
Noile stații de bază 3G - noile lansări Ericsson îmbunătățesc arhitectura sistemelor operatorilor, ajutându-i pe aceștia să își dubleze capacitatea nodurilor, să își crească acoperirea, să își simplifice procesul de mentenență, asigurându-le, în același timp, și o scădere semnificativă a consumului de energie.
Mobile@Home - servicii GSM prin LAN wireless. Altfel spus, Ericsson furnizează bandă largă mobilă. Operatorii de telefonie mobilă 3G au acum o postură unică în exploatarea adevăratelor sinergii multi-service care apar odată cu introducerea noilor tehnologii precum HSDPA.

The Economist
Texte mobile - cercetătorii visează la câteva noi modalități surprinzătoare de introducere mai rapidă a textelor în dispozitivele mobile. În prezent se întâlnesc două tabere egale de utilizatori - 50% dintre aceștia preferă să aibă funcția de introducere a textului predictibil încorporată în dispozitiv, iar alți 50% preferă tastarea literă cu literă. Fiecare alternativă are problemele ei - în primul caz este foarte ușor să se înțeleagă un alt cuvânt, iar textul ar fi total deviat, iar în al doilea caz rămâne disconfortul tastărilor îndelungi.
Tendințe tehnologice: industria tehnologiilor este o adeptă înfocată a previziunilor, însă, din păcate, numeroase previziuni sunt greșite, iar tehnologiile sunt lansate cu întârziere și foarte puține ajung să aibă succesul scontat. De ce oare, în aceste condiții, firmele de tehnologie nu sunt utilizatoare înfocate de piețe cu previziuni interne?

InfoComm Review
Transformarea, esențială pentru supraviețuire - în industria telecom se întâlnește din ce în ce mai mult necesitatea apropierii de client, ceea ce înseamnă mutarea accentului de la ingineria tradițională și operațiunile orientate pe produs către modelele orientate mai degrabă pe consumator. Unul din marile impedimente ale acestei tranziții este facturarea deoarece, de obicei, aici se iau în calcul verticale și platforme orientate pe produs, pe care se bazează numeroase servicii de date, linii fixe și mobile. Transformarea sistemului de facturare nu înseamnă pur și simplu înlocuirea sistemelor actuale cu alte alternative mai noi și care oferă mai multe oportunități de funcționare. Această transformare înseamnă mai degrabă acordarea unui rol mai important în strategia companiilor și în programele de transformare a afacerii în direcția dată de consumatori.

Harvard Business School
The General Manager Program, organizat de Harvard Business School, își propune să pregătească directori generali de mare valoare care pot conduce cu succes organizații de valoare și care să poată avea un aport important de valoare adăugată în cadrul organizațiilor. Conținutul cursurilor are în vedere în primul rând individul, permițându-le participanților să se extragă de la responsabilitățile cotidiene, să câștige o perspectivă integrată asupra managementului și să examineze provocările care îi așteaptă. Programul are două părți, și anume 29 ianuarie - 24 februarie 2006 și 23 aprilie -
12 mai 2006. Cursurile se vor organiza la HBS Campus din Boston, SUA, iar costul lor este, de asemenea, de mare clasă: 46.500 USD.

Business Week
Inventatorul managementului - un amplu Cover story despre celebrul Peter Drucker, care a decedat pe data de 11 noiembrie, la vârsta de 95 de ani, lăsând în urmă 38 de cărți traduse în 37 de limbi.
Dacă Blackberry nu e, nimic nu e - 'Sunt total dependent de acest dispozitiv', susține un director companie. Ce se întâmplă, însă, dacă pică conexiunea? Se pare că NTP Inc., compania care deține patentul acestui dispozitiv a dat în judecată Research in Motion, producătorul canadian al Blackberry, iar decizia judecătorului a fost în favoarea NTP, astfel încât serviciul RIM ar putea fi închis în SUA.

Wireless Technologies
Perspective de pe două piețe și două continente - o serie de interviuri ce își propun să facă lumină asupra subiectului controversat al interacțiunii dintre furnizorii și utilizatorii de echipamente pentru comunicațiile wireless.  
Câștigul sistemelor wireless Un articol ce prezintă tehnicile folosite pentru măsurarea VSWR (voltage standing wave ratio) și câștigurile obținute din transmițătoarele wireless.