.

Alcatel Review
Serviciile de satelit -
se mișcă în consens cu evoluția piețelor de comunicații; servicii de telecomunicații prin satelit - tehnologii și studii de caz IP pentru avioane, trenuri și vapoare - sistemele inovative de telecomunicații prin satelit le oferă călătorilor adevărate servicii în bandă largă.
De la televiziunea mobilă 3G la televiziunea mobilă nelimitată - televiziunea mobilă creează deja un boom pe infrastructurile celulare, însă sunt necesare soluții specifice pentru a ajunge la nivelul unui serviciu de mass market.

Dynamic Graphics
Soluții de culoare - 9 pași către viitorul managementului culorii: RGB
1. Înțelegeți scopurile; 2. Folosiți setările de culoare adecvate; 3. Stabiliți profilurile sursei; 4. Evaluați imaginile și evaluați schimbările; 5. Convertiți la profilul color al spațiului; 6. Ajustați tonul și culoarea; 7. Folosiți aplicația de sharpenning; 8. Faceți proba; 9. Salvați profilul

Ericsson Review
Acoperire rurală eficientă din punct de vedere al costurilor prin WCDMA - performanțele tehnologiei WCDMA pot face serviciile de comunicații și cele avansate în bandă largă disponibile pentru toți cetățenii - chiar și pentru cei din zonele rurale și din regiunile inaccesibile.
Receivere avansate pentru platforme de terminale WCDMA și stații de bază;
Securitatea platformei mobile - așteptările utilizatorilor finali cu privire la caracteristicile telefoanelor mobile au crescut extrem de mult în ultimul timp. Atât ei, cât și operatorii și furnizorii de conținut se bazează foarte mult pe faptul că platforma mobilă le va proteja toate informațiile vitale din și despre un telefon mobil. Iar noua generație de platforme mobile Ericsson se ridică exact la nivelul acestor așteptări.

Harvard Business Review
Creșterea ca proces - interviu cu Hen Jeff Immelt, președintele și CEO General Electric. Immelt a preluat frâiele companiei în 2001, succedându-l pe Jack Welch. În viziunea companiei, creșterea este un proces cu 6 componente, și anume clienți, inovație, tehnologie performantă, excelență comercială, globalizare, dezvoltarea liderilor.
Înțelepciunea greșelilor deliberate - cu toții știm că putem învăța din greșeli. Așa încât de ce nu am provoca singuri unele greșeli, ca să aflăm după aceea ce putem învăța? Iată o modalitate sistematică de a face, cu grijă, greșeli planificate care vor da rezultate.

Mobile Communications
Ar trebui oare operatorii să-și regândească strategiile de segmentare?
Jocul a luat sfârșit - rezultatul: integrați mobilitatea. Unii comentatori au sugerat că fenomenul jocurilor mobile stagnează. Să însemne, oare, acest lucru că piața a ajuns la un plafon natural? Probabil că nu.
Skype - peste 100 de milioane de utilizatori.
Divide et impera - pe o piață mobilă aproape saturată, păstrarea clienților a devenit o sarcină mai importantă decât câștigarea de noi clienți. Metodele pe care operatorii le folosesc pentru identificarea celor mai buni clienți și cât mai buna deservire a acestora va separa liderii de ceilalți participanți la cursă.

The Economist
Bilantropia - Warren Buffett s-a alăturat lui Bill și Melindei Gates pentru a crea cea mai mare fundație caritabilă din lume. Partea cea mai grea va fi cea în care vor trebui să se despartă la modul concret de banii lor.
Propunere - despre cum să facem chip-urile computerelor să comunice fără ajutorul firelor. Miniaturizarea componentelor chip-urilor PC-urilor s-a dovedit a fi de neoprit. Progresele au fost atât de rapide încât designerii de chip-uri se apropie, aparent, de barierele fundamentale ale reducerii dimensiunii și ale creșterii densității. Propunerea unor cercetători este să folosească tehnici litografice standard în fabricarea chip-urilor pentru a îmbrăca un semiconductor cu magneți microscopici.

Telecommunications
Provocarea accesului în bandă largă - o ediție dedicată strategiilor de implementare broadband.
Sateliții broadband zboară? Extinderea broadband-ului terestru înseamnă că jucătorii din industria sateliților pot targeta doar piețe de nișă.
Provocarea publicității - IPTV deschide noi surse de venituri pentru operatorii telecom, prin publicitatea personalizată.

Science & Vie
Big Bang - despre teoria originii universului. Puteți citi în acest articol o răsturnare revoluționară a ideilor despre apariția lumii.
O nouă strategie de combatere a cancerului;
Analiza virusului H5N1 - primele victime umane au apărut în 1997. În plus, aceeași proteină găsită în H5N1 se regăsește și în virusul H1N1 ce declanșează gripa spaniolă.
Cui servesc astronauții? un articol despre implicațiile politice și științifice ale lansării astronauților în spațiu.