.

Business Week
Top 50 al companiilor din Europa
- mineritul, pescuitul și companiile petroliere au ajuns în topul listei de anul acesta, în mare parte datorită cererii nesaturate a Chinei articole de larg consum. Între timp, economia flexibilă a Marii Britanii continuă să domine continentul.
Refacerea Siemens: Prima mișcare a lui Klaus Kleinfeld a fost să vândă divizia problematică a mobilității. Acum, noul șef care se dovedește a fi dur are o groază de alte probleme de rezolvat.

Scientific American
Multiplele fețe ale planetei Marte - explorările planetei au relevat două variante contradictorii. Una susține că planeta reprezintă un deșert antic, alta că este un tărâm al apelor. Așadar, diversitatea Planetei Roșii rivalizează cu cea a Pământului.
Cunoștințele de lucru - înaintea fabricării unui nou produs, companiile conturează modele sau prototipuri care de zeci de ani au fost făcute de mână, sub formă de desene, ceea ce s-a dovedit un exercițiu costisitor și foarte lent. În ultimii ani, variatele tehnici rapide de construire a prototipurilor care au produs automat componente tridimensionale pe baza datelor de design asistat pe computer au redus timpul de construire a unui prototip de la săptămâni la zile sau chiar ore.

Total Telecom
3G? Ce înseamnă asta?
- operatorii 3G vor trebui să gestioneze percepțiile publicului asupra serviciilor oferite dacă vor să-și crească numărul de utilizatori.
Huawei se impune în Europa - cel mai mare vendor din China își lărgește profilul cu alți susținători Europa după câștigarea contractului cu BT.

Time
Noua jucărie Microsoft - X-BOX
- este adevărata killer application pentru jocurile video. Bill Gates a pariat miliarde de dolari pe Xbox, dar nu a văzut deocamdat nici cel mai mic profit.
Creșterea presei gratuite - oare vor reuși editorii tradiționali să supraviețuiască suficient de mult pentru a găsi o cale de competiție cu presa gratuită?

Wireless Review
Interconectarea unei industrii cu viitorul acesteia - despre revoluția arhitecturală. Sistemul IP multimedia va defini rețelele și va permite operațiunilor wireless și wireline, cât și aplicațiilor, să ajungă la o convergență într-o singură platformă de rețea. Amplul dosar al ediției tratează problematici precum integrarea wireless/wireline, VoIP wireless, servicii de localizare.
Viitorul WiMAX - cu toată atenția care a fost acordată fenomenului WiMAX, observatorii industriei se luptă pentru a separa supradimensionările de realitate. Există 2 tipuri de WiMAX, la care se face referire cu ușurință, ca la prima și a doua generație WiMAX. Prima generație de produse certificate vor da marea lovitură pe piață spre sfârșitul anului 2005.

Mobile Communications International
IMS-urile: să fie oare vorba de o idee atât de minunată? Subsistemul IP Multimedia (IMS) este campionul incontestabil din acest an al industriei. Cu ajutorul lui operatorii de rețea vor face mari economii, onorând în același timp, în cele din urmă, promisiunile în privința 3G. Criticii care vor cere însă noi dezvoltări în privința VoIP vor considera ca irelevante realizările de acum.
Serviciile mobile de localizare încep, în sfârșit, să câștige piața pe măsură ce operatorii caută să le extindă jocul datelor. Trebuie să ne așteptăm, însă, la o creștere lentă, dar solidă, mai degrabă decât la o revoluție explozivă. 

Harvard Business Review
Strategii pentru piețele emergente
- numeroase companii de pe piețele emergente se confruntă cu probleme grave pentru că iau decizii pe baza informațiilor eronate și a structurilor cadru. Numai prin înțelegerea variațiunilor instituționale între țări și conturarea unei strategii corespunzătoare pot ajunge aceste companii pe un trend global.
"People Business" - nu este nici un secret faptul că succesul afacerilor din zilele noastre gravitează în jurul oamenilor, ci nu al capitalului. Numeroși producători tradiționali au devenit companii de servicii de primă importanță. În majoritatea industriilor, costurile cu angajații sunt mult mai mari decât costurile de capital.  În aceste cazuri, a pune accent pe practicile de management orientat pe capital ar putea aduce mari prejudicii companiei, în ansamblul ei.

Alcatel Telecommunications Review
Revista companiei Alcatel vă supune atenției tematici precum WiMAX (accesul WiMAX poate furniza noi oportunități de servicii operatorilor ficși și mobili datorită tehnologiei radio flexibile și caracteristicilor inovative), 4G (tehnologia 4G va oferi sesiuni multi-megabiți la costuri reduse oricând, oriunde, folosind orice terminal), viziunea accesului fix (furnizarea garantată a serviciilor triple-play care utilizează într-un mod optim resursele valoroase este motorul care va împinge mai departe accesul fix pe măsură ce lumea converge spre oferirea tuturor serviciilor printr-o conectivitate broadband ubicuă.