.

The Economist
Lecții de la Hewlett-Packard despre avocatul din spatele tronului '“ timp de 40 de ani, Larry Sonsini a fost avocatul, consilierul și prietenul multor companii și investitori renumiți. Firma lui de avocatură, Wilson Sonsini Goodrich & Rosati (WSG&R) are circa 600 de avocați și reprezintă cam jumătate din companiile publice din Silicon Valley, inclusiv Apple, Sun Microsystems și Google. În ultimii 5 ani, WSG&R a lucrat la peste 1.000 de procese de fuziuni și achiziții, cu o valoare de peste 260 miliarde USD. Lucrurile au început să se clatine, însă, în urma acuzațiilor făcute de HP, client al acestei firme de avocatură. Chiar dacă Sonsini nu a primit acuze directe, companiile nu mai sunt atât acum chiar atât de  mulțumite de sfaturile lui.

Mobile TV
Suplimentul Mobile TV al revistei Total Telecom dezbate pe larg subiectul fierbinte al televiziunii mobile. Și nu  mai e nici urmă de îndoială că, într-o formă sau alta, televiziunea mobilă este o realitate. Întrebarea esențială, de miliarde de dolari, este dacă utilizatorii vor dori să cumpere aceste servicii. Suplimentul vă pune la dispoziție un amplu studiu despre modul în care e privit acest subiect de către utilizatorii de business.

The Warsaw Voice
Unul din tabieturile oricărei redacții este să strângă o colecție cu publicații din întreaga lume. Astfel încât ori de câte ori cineva din redacție participă la o conferință în străinătate se întoarce și cu câteva publicații locale, pentru a vedea cum stau lucrurile și prin presa din străinătate, din orice punct al lumii. Luna aceasta colecția noastră s-a îmbogățit cu câteva nume din presa poloneză '“ și am descoperit câteva puncte comune în privința temelor tratate. Categoric segmentul imobiliar e de mare interes și la polonezi '“ un amplu articol despre modul și ambientul de lucru din anul ...2030, cu șansele și provocările pe care le aduce această industrie în dezvoltarea economică a Poloniei. Istoria, cică, se repetă!

Style Journal
În noianul de știri și grafice privind evoluția tehnologiilor, vă propunem să vă clătiți ochii cu cochetul supliment de lifestyle editat, în premieră, de Wall Street Journal. Categoric, publicul țintă este același '“ segmentul de business, numai că de data aceasta statisticile și tabelele sunt înlocuite cu imaginile unor ceasuri spectaculoase, cu gadget-uri tehnologice care impresionează în special prin luxuritatea design-ului, cu pictoriale de modă, dar și cu adevărații și nelipsiții prieteni din preajma omului, câinii. Se poate și mai relaxat!

Telecommunications
Vizibilitatea aplicațiilor marchează următoarea etapă a SLA (Service Level Agreement) '“ însă oare cât de mare va fi oportunitatea, în termeni de venituri, pentru operatori? Aceasta este întrebarea.
Alerta spam '“ spre deosebire de clienții furnizorilor de Internet, utilizatorii mobili își vor acuza furnizorii de servicii dacă vor fi bombardați cu spam-uri.
Succesul 3G depinde de performanța spectrului care deține cheia magică și pentru planurile de afaceri 3G.

Harvard Business Review
Giganții emergenți '“ sau cum se construiesc companiile de clasă mondială în țările în curs de dezvoltare. Companiile din piețele emergente trebuie să aleagă între trei tipuri de strategii pentru a concura cu succes, atât pe plan intern cât și extern.
Vă lăsăm pe dvs. să descoperiți care sunt acelea. Știința poate fi o afacere? În cei 30 de ani ai săi de existență, industria biotehnologiei a atras peste 300 miliarde USD. O mare parte din această investiție s-a bazat pe credința că biotehnologia ar putea transforma medicina. Promisiunea inițială a fost că această nouă știință va produce o revoluție în terapia cu droguri. Din punct de vedere financiar, biotehnologia încă pare a fi un sector emergent. Performanțele dezamăgitoare de multe ori ridică o întrebare '“ pot organizațiile să-și transforme activitatea de cercetare în activitatea de bază, aducătoare de profit?

Microwave Journal
Cover story '“ starea actuală a tehnologiei și tendințele viitoare în comunicațiile și aplicațiile wireless; o imagine de ansamblu și o analiză aprofundată despre schimbările rapide ce au loc în zona comunicațiilor wireless, în special pe piața dispozitivelor mobile wireless.
Măsurarea semnalelor WiMax '“ descrierea câtorva metode de măsurare precisă și control al puterii transmițătorilor WiMax sunt subiecte de mare interes acum.

Emerging Europe
În ediția trecută vă prezentam raportul Emerging Europe despre România. Și pentru că recent a fost anunțată aderarea noastră și a Bulgariei la Uniunea Europeană, e cazul să vă furnizăm câteva date din raportul menționat, de data aceasta dedicat Bulgariei. Una din problemele de aici este inflația '“ creșterea anuală a prețurilor a stagnat la 8,2% în iunie și chiar dacă Bulgaria se așteaptă să scadă în perioada următoare, mai e cale lungă până când se va ajunge la valoarea de referință de 2,5%. Presiunea inflației ar putea chiar amâna adoptarea monedei euro până în 2011. Să fim atenți la BNR!