.

  • Harvard Business Review
  • BusinessWeek
  • Mobile Communications International
  • Telecommunications
  • Scientific American
  • The Economist
  • Total Telecom
  • Top 500 ICT Companies - Turkey 2004

Harvard Business Review
De la o bună strategie la performanță bună '“ un studio recent arată cum, în medie, companiile ajung doar la 63% din valoarea potențială a strategiilor pe care le conturează. Crearea de legături puternice între planificare și execuție este una din modalitățile de a depăși prăpastia dintre strategie și performanță.
Atunci când eșecul nu este o opțiune '¦ - unele echipe, precum echipele SWAT, pur și simplu nu își permit să eșueze. Dar cum reușesc, totuși, să acționeze întotdeauna la un nivel atât de înalt? O serie de comentarii venite din partea liderilor a 6 echipe dezbat elementele esențiale ale performanței de grup, în special în condiții de stres și chiar în condiții de acțiune între viață și moarte.

BusinessWeek
China & India '“ Cover story-ul ediției vorbește despre migrarea balanței puterii către Est, pe măsură ce China și India continuă să se dezvolte. Rareori a fost întâlnită situația în care două țări relativ sărace să ajungă să fie privite cu atâta speranță și trepidație. Un dosar despre domeniile în care China și India domină piața mondială și despre implicațiile la nivelul afacerilor celorlalte țări.
De la piața neagră la piața liberă '“ firmele frustrate ce activează în domeniul securității computerelor se oferă să cumpere ponturi chiar de la hackerii ce le aduc prejudicii.

Mobile Communications International
Africa
'“ dezvoltare, indice ARPU scăzut și o mare diversitate. În suburbiile Saharei, piețele de desfacere cunosc o anumită diferențiere. Totuși, se întâlnesc și tendințe comune, și anume dezvoltarea rapidă, sensibilitate extremă la indicele preț și nevoia pentru o regularizare mai explicită. În termeni de bunăstare individuală, costul unui terminal reprezintă o barieră la fel de mare, dacă nu și mai mare decât cheltuielile de utilizare a acestuia.
Banii mobili '“ a fi sau a nu fi? Deutsche Telekom ar trebui să ia o decizie financiară dificilă legată de cât de mare nevoie are de T-Mobile USA. Investitorii se arată destul de sceptici în privința vinderii T-Mobile USA de către DT, în ciuda cheltuielilor mari de capital necesare pentru păstrarea acesteia.

Telecommunications
Puzzle-ul mobil SLA '“ a ne pune întrebări despre tendințele industriei este, categoric, mult mai ușor decât a veni cu răspunsuri convingătoare. Lumea mobilității nu face excepție de la această realitate, în special atunci când vine vorba de SLA-urile (service level agreements) pentru clienții enterprise.
Fraudă '“ despre numeroasele modalități de a extrage ilegal bani de la operatorii mobili. Forma principală de fraudă în telecom se face pe bază de abonament.

Scientific American
Răscruce de drumuri pentru planeta Pământ
'“ rasa umană se află într-un punct de cotitură. Vom alege, oare, să creăm cea mai bună dintre lumile posibile? Lumea trece acum printr-o mare de transformări: creșterea numărului populației a ajuns la un punct de cotitură, țările în curs de dezvoltare s-au dezvoltat, iar problemele de mediu care erau doar locale au început să se extindă peste tot.
Economia într-o lume suprapopulată '“ Economia globală este în prezent atât de vastă încât societatea nu mai poate pretinde că operează în cadrul unui ecosistem nemărginit. Acum, dezvoltarea unei economii în cadrul unei biosfere finite necesită noi modalități de gândire.

The Economist
Adevăratul impact al jocurilor video '“ criticile aduse jocurilor video arată că acestea încurajează violența, dar studiile de cercetare nu susțin această acuzație. Pe măsură ce jocurile devin din ce în ce mai sofisticate, sunt din ce în ce mai mult utilizate pe post de instrumente educative.
Nokia are un nou CEO '“ Olli-Pekka Kallasvuo va fi noul CEO Nokia, după retragerea lui Jorma Ollila din vara viitoare. Se pare că dlui. Kallasvuo i se datorează recenta creștere a cotei de piață înregistrată de Nokia. Între timp, compania Royal/Dutch Shell a declarat că dl. Ollila va deveni noul său președinte non-executiv, după ce va părăsi compania finlandeză.  

Total Telecom
T-Mobile navighează pe 3G
'“ T-Mobile International a declarat că va lansa servicii de căutare pe Internet pe rețelele 3G în Germania, Marea Britanie, Olanda și Republica Cehă, în urma unui acord semnat cu Google. Serviciul se va numi web'™n'™walk și le va permite abonaților să utilizeze până la 30 de megabiți trafic Internet la prețul de 10 euro/lună.
.Mobi '“ ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) și-a dat avizul pentru numele noului domeniu Internet, .mobi, pentru acele site-uri ce au fost optimizate să fie vizionate pe un telefon mobil. Registrarea numelor de domeniu va fi supervizată de mTLD Top Level Domain, un grup ce include GSM Association, Hutchinson 3G UK, T-Mobile, TIM, Telefonica Moviles și Vodafone și producători precum Nokia și Microsoft. 

Top 500 ICT Companies - Turkey 2004
Prezentată la Târgul CeBIT (Istanbul 2005), revista descrie metodologia, categoriile de piață, schimbările, așteptările și tendințele pieței, topul primelor 500 de companii turcești din industria IT&C și profilele companiilor. Toate companiile incluse în acest studio au fost analizate și strucurate în 3 categorii, ținând cont de structura integrată a pieței din ultimii ani. Aceste 3 categorii sunt hardware, software, servicii. Totuși, Top 500 ICT Companies Research nu este un raport de piață și nu poate fi considerat un indicator pentru cotele de piață ale companiilor deoarece se bazează doar pe informațiile obținute din piață. În plus, au fost luate în calcul doar companiile care au furnizat informații pentru conturarea raportului.