.

  • Harvard Business Review
  • Newsweek
  • Mobile Communications International
  • Alcatel Telecommunications Review
  • BusinessWeek
  • The Economist
  • Huawei People
  • Mobile Technology

    Harvard Business Review
    Strategia locală '“ care este cea mai bună cale pentru ca o companie să crească și să rămână profitabilă? Să domine o serie de piețe locale și să blocheze intrarea rivalilor.
    Strategia ca așteptare activă '“ managerii ce activează pe piețele 'žincerte' nu pot previziona timpul și cu atât mai puțin producția, oportunitățile mari de business. Însă pot face multe lucruri pentru a fi sigure că sunt gata să dea lovitura atunci când vine momentul potrivit.
    Dosar VoIP '“ tehnologia telefoniei prin Internet, ce înlocuiește extrem de rapid telefonia clasică, nu este doar ieftină. Ea revoluționează modul în care companiile coordonează informațiile și persoanele cu care intră în contact.

    Newsweek
    Viitorul divertismentului '“ o lume în care întregul conținut vă este la degetul mic. Întrebarea este dacă clienții vor alege 'žforța controlului' sau 'žforța libertății'. În primul caz e vorba de operatorii de cablu și sateliți ce oferă între 50 și 500 de canale de conținut alese de programatorii rețelei. În al doilea caz e vorba de un grup de companii, printre care Netflix, TiVo, Apple, AOL și Yahoo care vor furniza circa 5 milioane de canale via Internet, oferindu-le consumatorilor posibilitatea de a viziona orice program doresc, oricând doresc.

    Mobile Communications International
    Serviciul de relații cu clienții '“ în orice call center, 65% din costuri se duc către angajați, în timp ce 25-30% merg către tehnologie, astfel încât operatorii s-ar putea gândi la posibilitatea economisirii a 50% din costuri. Problema este că orice defecțiune apărută în orice punct al lanțului, fie în call enter, serviciu online sau offshoring ar putea trage în jos întreaga divizie.
    Jucăm sau nu? Jucătorii înfocați ar putea fi dezamăgiți de forma terminalelor sau de preconcepțiile privind calitatea, în timp ce jucătorii amatori nu sunt foarte entuziasmați de această facilitate a telefoanelor mobile. Totuși, 2 miliarde de persoane dețin un telefon mobil, iar unii susțin că m-gaming-ul o să valoreze circa 12 miliarde până în 2010. Categoric există nenumărate provocări, dar și oportunități în această afacere.

    Alcatel Telecommunications Review
    O nouă generație de rețele de transport data-ware '“ video-ul, triple play-ul și noile servicii mobile de bandă largă solicită noi paradigme ale rețelei. Viziunea Alcatel de transformare a rețelei de transport reconciliază pragmatismul de afaceri cu furnizarea unei experiențe broadband întru totul axată pe utilizator.
    Triple play '“ arhitecturile de rețea trebuie transformate și optimizate pentru a putea oferi servicii triple play către segmentul mass market, asigurând astfel o experiență ireproșabilă a utilizatorului la costuri mai reduse.

    BusinessWeek
    Vânătoarea de star-uri '“ despre cum se recrutează, se pregătesc și se păstrează oamenii de bază; plusurile și minusurile acestui îndelung și vital proces.
    Probleme la Dell '“ statistici recente au arătat că gradul de insatisfacție al clienților Dell Inc. a crescut în ultimul timp. Altfel spus, gradul de satisfacție al clienților a scăzut cu 6,3%, ducând la un scor de 74 de puncte, se arată într-un studiu al Universității din Michigan, o scădere fără precedent, mai ales când este vorba de o companie fruntașă anterior în astfel de clasamente.

    The Economist
    A zbura direct de pe computer '“ sezonul turistic din acest an a fost mai aglomerat ca niciodată, în ciuda grevelor și a atacurilor teroriste. Scăpând de obligația de a suna la un call center mereu ocupat sau de a sta la coadă la agențiile de turism, turiștii au ales varianta online, transformând astfel călătoriile într-una din cele mai de succes forme de comerț electronic. Industria turismului se dovedește astfel ideală pentru afacerile pe Internet. Prin construirea de site-uri ce pot fi accesate de oricine, agenții de turism online au avut posibilitatea de a-și face ofertele disponibile și de a oferi o transparență a prețurilor. E vorba de o adevărată revoluție, concluzionează directorul executiv Expedia, o companie americană ce a devenit cel mai mare agent turistic online.

    Huawei People
    Una din cele mai recente reviste ale companiei Huawei Technologies prezintă noile descoperiri tehnologice, analizează probleme de brand și punctează pe scurt prezența reprezentanților Huawei la conferințele internaționale, fără a uita premiile obținute de companie la nivel mondial.
    10 ani de dezoltare SMS '“ în 1995 SMS-ul le era încă necunoscut multora dintre noi, dar acum, după 10 ani, acest serviciu a deschis o nouă eră a telecomunicațiilor.

    Mobile Magazine
    Viitor incert la Palm
    '“ compania ce a creat piața PDA-urilor, Palm, se vede nevoită să ia o decizie fermă: va miza în continuare pe un sistem de operare în declin sau va face o trecere riscantă către Windows Mobile?
    Criogenica '“ înghețarea particulelor la minus 300 de grade va face cuțitele și motocicletele mai bune, puternice și mai perfomante. Dar oare se poate aplica această experiență și în cazul notebook-urilor?