.

Forbes
Larry Ellison - de neînlocuit? Timp de 30 de ani, corporația Oracle, producătoarea de software care are în portofoliu mii de companii mari, s-a dezvoltat în jurul fondatorului său, Larry Ellison. Acesta deține 23% din acțiuni, ce valorează 18 mld. USD. De la prima zi a companiei și până în prezent Ellison a condus toate operațiunile, în ciuda faptului că pe 17 august a împlinit 62 de ani. Oare nu este timpul să își găsească un succesor? Bill Gates, care este cu 11 ani mai tânăr, a făcut deja pasul acesta.

Science & Vie
De la Codul lui DaVinci până la ultima carte a lui Didier van Cauwelaert, o suită de lucrări triumfă în prezent pretinzând că au descoperit secretele vieții lui Isus sau posibilitatea clonării Lui. Toate aceste opere îmbină știința cu ficțiunea, denunțând un complot contra adevărului. Care adevăr? Citiți ampla analiză...
Biblioteca virtuală universală '“ tehnologiile nu mai sunt un obstacol. Tocmai combinarea acestor tehnologii promite să revoluționeze accesul nostru la cunoaștere. Demonstrația are 9 etape.

Emerging Europe Monitor
Analiză România '“ Preconizata aderare la Uniunea Europeană arată că România a făcut deja mișcări semnificative pentru îmbunătățirea climatului de afaceri. Totuși, în timp ce investitorii străini vor continua să vină aici, constrângerile legate de rigiditatea pieței de muncă, corupție și proasta infrastructură au șanse să rămână prezente și în următoarele previziuni. Raportul regional lunar al Business Monitor International acordă României un scor de 52,4 din 100, în condițiile în care media europeană este de 65,8. Polonia are un scor de 53,7, Bulgaria 56,9, iar Croația 48,8.

Microwave Journal
Microundele în Europa - piețe și tehnologii. În anul 2006 oare cât de puternică a devenit industria de microunde din Europa? Răspunde ea provocărilor globalizării? Este Uniunea Europeană unificată în eforturile sale? Și care ar fi viitoarele tendințe tehnologice? Singurul lucru în privința tehnologiei este că se dezvoltă și se schimbă de la sine, deseori fără un ritm previzibil. Piața europeană de microunde este o complexă rețea de interdependențe între producătorii de componente foarte specializate, producătorii de subsisteme și contractori de echipamente de scală largă. Citiți extrem de ampla analiză pentru a afla răspunsurile la toate întrebările de mai sus.

The Economist
Dispariția ziarului - 'Un ziar bun reprezintă o națiune care vorbește despre sine', spunea Arthur Miller în 1961. 10 ani mai târziu, doi reporteri de la Washington Post scriau o serie de articole care aveau să îl dea jos pe Președintele Nixon. Așadar, ziarele au ajuns să țină din scurt guvernele și companiile și stabilesc deseori agenda pentru restul media. Însă în lumea bogată, ziarele au devenit o specie pe cale de dispariție. Dintre toate media tradiționale, ziarele au cel mai mult de pierdut din cauza Internetului. Un analist preconizează chiar că în anul 2043 ziarele vor dispărea cu totul din America. Așa să fie oare?

Internet Protocol Journal
Mesageria instantanee (IM) transformă rețelele de companie '“ cele mai populare 4 sisteme IM sunt în prezent în mâinile Microsoft, Yahoo, eBay/Skype și AOL. Iată cele 5 motive pentru care mesageria instantanee (IM) a devenit atât de populară în mediul corporatist: angajații au devenit mult mai mobili și mai dificil de urmărit (IM poate indica imediat cine este disponibil și cine nu); email-ul nu mai este instrumentul productivității care a fost odată pentru că spam-urile, virușii și atacurile de phishing sunt tot mai agresive; IM permite o mai bună colaborare și un simț mai profund al comunității; următoarea generație IM nu înseamnă doar chat-uri text, ci și o integrare a serviciilor de voce cu cele video.

Technology Review
Tinerii inventatori cu cele mai bune idei din 2006: selecția anuală MIT a celor mai buni 35 de inventatori de maxim 35 de ani - oameni de știință, programatori și ingineri. Anul acesta avem și noi parte de 2 surprize plăcute: printre cei 35 de inventatori premiați se numără și românul Ștefan Duma (34 de ani) de la Virginia Tech. Invenția lui va ajuta la salvarea fetușilor când mamele decedează în accidente rutiere. Cealaltă surpriză: din juriu face parte un alt român, George Cândea, profesor asistent de știința computațională la Politehnica din Lausanne.

Mobile Communications
Roaming-ul '“ costurile comparative ale apelurilor internaționale au transformat roaming-ul într-una din cele mai fierbinți problematici ale anului 2006. Citiți o analiză despre acest subiect care a căpătat importanța unui Cover Story.
Parteneriatele vor fi cheia succesului televiziunii mobile '“ disponibilitatea spectrului de a furniza servicii de broadcast și abilitatea diferiților jucători ai pieței de a lucra împreună pentru a asigura un model de afaceri sustenabil sunt mult mai presante și toată lumea ar trebui să își îndrepte atenția în această direcție.