.

Revolut, alternativa bancară digitală, a obținut pe 26 aprilie o nouă finanțare în valoare de 250 de milioane de dolari la o evaluare de 1.7 miliarde, o creștere de 5 ori în ultimul an. Aceasta devine astfel una dintre puținele companii europene care au devenit “unicorni” într-o scurtă perioadă de timp. “Încă de la lansare, ne-am propus să facem lucrurile complet diferit față de băncile tradiționale. Noi construim tehnologie de ultimă generație care ajută oamenii să își controleze finanțele, vorbim cu clienții noștri într-un limbaj uman și nu ne temem să punem sub semnul întrebării vechile moduri de gândire pentru a inova”, precizează Nik Storonsky (foto), Fondator & CEO Revolut. “Este o onoare pentru noi să îi avem alături pe cei de la DST Global și, în același timp, o confirmare a strategiei noastre de business, în momentul în care începem să extindem Revolut în întreaga lume. Industria bancară a evitat până acum transformarea disruptivă prin tehnologie, însă lucrurile se vor schimba curând, la nivel global”.
 
Noua rundă de finanțare (Serie C) a fost condusă de DST Global din Hong Kong, alături de un portofoliu de investitori noi și existenți, incluzând investitori de referință din Silicon Valley precum Index Ventures sau Ribbit Capital. Cea mai recentă infuzie de capital ridică finanțarea totală a Revolut la 340 de milioane de dolari de la lansarea companiei, în urmă cu 3 ani.
 
 
Investiția și creșterea substanțială în evaluare vin ca urmare a creșterii record înregistrate de Revolut, care procesează în prezent peste 1.8 milioane de dolari lunar și achiziționează zilnic între 6.000 și 8.000 de noi utilizatori. Compania are în prezent 2 milioane de clienți și obiectivul ambițios de a ajunge la 100 de milioane în următorii 5 ani.
 
Având peste 250.000 de utilizatori activi în fiecare zi, Revolut a lansat noi funcționalități ale produsului cu o viteză impresionantă, în misiunea lor de a convinge oamenii să renunțe la băncile tradiționale. Printre acestea se numără funcționalitatea care le permite clienților să tranzacționeze criptomonede prin simpla apăsare a unui buton, sau posibilitatea de a economisi prin rotunjirea tranzacțiilor zilnice și adăugarea diferenței într-un depozit digital (Vault).
 
Revolut va utiliza finanțarea obținută pentru a se extinde la nivel global, începând cu Statele Unite, Canada, Singapore, Hong Kong și Australia în 2018. În plus, compania se așteaptă ca echipa să crească de la 350 de angajați în prezent la aproximativ 800 până la finalul anului, concentrându-se spre a atrage ingineri și designeri talentați.
 
“Revolut dezvoltă și livrează tehnologie care reduce complexitatea și costul serviciilor financiare, atât pentru consumatori cât și pentru afacerile mici. Ne bucurăm să îl susținem pe Nik și echipa lui să continue să inoveze, să lanseze noi servicii și să se extindă geografic”, a spus Tom Stafford, Managing Partner al DST Global.