.

COSMOTE România a anuntat pe 7 mai rezultatele financiare pentru T1, 2009 - indicele EBITDA pozitiv de peste 13 milioane de Euro și un avans de 44% al bazei de clienți.

"Pe parcursul unui prim trimestru al anului 2009 plin de provocări, COSMOTE și-a continuat creșterea sănatoasă pe piața din România, reușind să își mențină rezultatele bune și să își îndeplinească toate obiectivele legate de indicatorii financiari și creșterea bazei de clienți. Compania a raportat un rezultat EBITDA pozitiv de peste 13 milioane Euro, comparativ cu o valoare de -7,07 milioane în aceeași perioada a anului 2008.

Ca urmare a strategiei și promisiunii sale de a oferi tuturor românilor cele mai relevante și competitive produse și servicii de pe piață, COSMOTE și-a extins baza cu peste 212.000 de clienți noi în primul trimestru al anului 2009. În acest interval, numărul utilizatorilor COSMOTE a crescut cu 44.1% comparativ cu T1, 2008, în prezent ajungând la peste 6.1 milioane, ce corespunde unei cote de piață de 23%. În plus, ponderea abonaților a ajuns la 20% din totalul clienților noștri, înregistrând și ea un avans de 62% comparativ cu primul trimestru al anului 2008.

În anul 2009, COSMOTE își confirmă planurile de creștere sustenabilă și profitabilă, punând accentul pe lansarea de oferte relevante pentru toate segmentele de utilizatori. În același timp, compania își continuă proiectele de extindere și modernizare a infrastructurii, rețelei de vânzări și a serviciilor de relații cu clienții, pentru a atinge excelența în servicii în toate ariile de interacțiune cu utilizatorii" a  precizat Konstantinos Apostolou, CFO COSMOTE România.