.

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, a organizat în perioada 9 mai – 3 iunie 2014 Roadshow-ul ELKO BootCamps în mai multe orașe din țară. Evenimentele au fost organizate în parteneriat cu Microsoft, alături de branduri renumite din portofoliul ELKOTech precum Acer, Asus, GIGABYTE, Intel și Kingston. În cadrul evenimentelor, care au avut loc în Craiova, Constanța, Cluj și Iași, au fost prezentate noutăți despre Windows 8.1, Office 365 și Windows Server, despre campaniile Microsoft și promoțiile ELKO, despre programele de parteneriat, precum și despre noile produse și soluții ale producătorilor prezenți la evenimente.

Prezentările Microsoft au avut în prim plan subscripția anuală Office 365, adresată atât companiilor, cât și utilizatorilor casnici. Reprezentanți ai Microsoft România au prezentat noile funcții de Business Intelligence integrate în Office 365 care au un rol important în generarea, vizualizarea și analiza intuitivă a unor rapoarte complexe extrase din baze de date multiple.

ELKOTech recomandă utilizarea subscripțiilor Office 365 împreună cu Windows Server 2012 R2, pentru a oferi clientului final acces la cele mai noi tehnologii, la costuri extrem de competitive.

În cadrul evenimentelor au mai fost prezentate și testate cele mai noi echipamente din portofoliul ELKO preinstalate cu sistemul de operare Windows 8.1 – tablete, Ultrabook-uri, PC-uri, laptop-uri și echipamente All-In-One.

Acer a fost prezent la evenimente cu noua gamă de notebook-uri și tablete cu Windows 8.1 preinstalat, gamă ce conține modele care sunt mai ușoare, subțiri și acoperă o paletă largă de culori, de la clasicul negru până la magenta. Concepute pe baza noilor procesoare Intel și echipate cu sistemul de operare Windows 8.1, ele oferă calitate și performanță, la un preț accesibil.

Asus, cel mai nou brand din portofoliul ELKOTech, a prezentat gama de PC-uri (laptopuri, tablete și accesorii), evidențiind varietatea, design-ul și tehnologiile produselor. De asemenea, au fost prezentate și echipamentele cu Windows preinstalat, menite a fi soluția completă pusă la dispoziția utilizatorilor finali.

GIGABYTE a prezentat întreaga gamă de plăci de bază, care se adresează tuturor categoriilor de clienți, inclusiv produse dedicate gamerilor, entuziaștilor și clienților din zona office. În centrul atenției au fost noile plăci de bază din Seria 9 bazate pe chipseturile Intel® Z97/H97 cu suport pentru a patra generație de procesoare Intel® Core™ și pentru a cincea generație, care urmează să fie lansată. Plăcile de bază din Seria 9 combină o serie de tehnologii și caracteristici ce oferă utilizatorilor cea mai bună platformă pentru noul lor PC. Sunt dotate cu tehnologii de transfer SATA Express și M.2, caracteristici audio de top și conectivitate avansată pentru gameri. De asemenea, GIGABYTE a prezentat clienților gama de sisteme BRIX, inclusiv singurul BRIX cu proiector disponibil pe piață.

Intel a vorbit despre noua gamă de procesoare Haswell Refresh care, alături de noile plăci cu chipset Intel din Seria 9, aduc caracteristici superioare în zona de performanță și securitate. Construite pe socketul LGA 1150, procesoarele Haswell Refresh sunt compatibile și cu plăcile de bază cu chipset-uri din Seria 8.

Intel continuă să își dezvolte gama de mini PC-uri, cunoscute sub numele de Next Unit of Computing (NUC) cu noi produse ce se adresează unei game din ce în ce mai diverse de utilizări, începând cu zona digital signage, continuând în zona office și chiar cea industrială.

Produsele Solid State Drive (SSD) de la Intel nu fac nici ele excepție de la trend-ul inovator, astfel că sunt sau urmează să fie disponibile noi produse, atât în zona de consumer cât și în cea enterprise, respectiv SSD-urile pe interfața PCI-Express cu format M2, SSD-uri ce aduc o creștere a performanței cu până la 67%.

La acestea se adaugă o gamă din ce în ce mai diversificată de procesoare Intel low power, ce vin în sprjinul producătorilor de device-uri mobile sau µSFF, care aduc către consumatori o gamă variată de tablete, dispozitive 2 in 1 și Ultrabook-uri pentru toate cerințele.

Noutățile Kingston prezentate partenerilor ELKOTech la evenimente au fost legate de ultimele modele de flash-uri precum DataTraveler microDuo (funcționalitate USB OTG ‘On-Th-Go’, conectare tableta și/sau smartphone direct cu laptopul sau PC-ul, compatibilitate cu Android începând de la versiunea 4.0+), DataTraveler HyperX 3.0, memoriile HyperX Fury, noua gamă de memorii SODIMM HyperX Impact, specifice pentru ultimele PC Small Form Factor, noile SSD-uri M.2 lansate la începutul lunii iunie.

Despre ELKOTech Romania și Grupul ELKO

ELKOTech Romania este specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate: soluții mobile, componente, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Din portofoliul de produse fac parte branduri de top din industrie precum: Acer, ACTi, Allied Telesis, ATEN, APC by Schneider Electric, Asus, Axis Communications, Bitdefender, Dell, D-Link, Fujitsu, GIGABYTE, HGST, Hikvision, Intel, Kingston, Lenovo, Linksys, Lite-On, Microsoft, Micron Technology, Moxa, Mustek, OCZ Technology, Optoma, Packard Bell, QNAP, Samsung, Seagate, Supermicro, Tecnoware, Western Digital. ELKOTech Romania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom.

ELKOTech Romania este membră a Grupului ELKO (ELKO Grupa AS), unul dintre cei mai importanți distribuitori IT din Europa de Est. Cu peste 700 de angajați, ELKO este prezent în 9 țări: Letonia, Estonia, Lituania, Rusia, Ucraina, România, Slovenia, Slovacia și Kazahstan. ELKO reprezintă mai mult de 90 de producători IT de renume mondial și distribuie peste 20.000 de articole către o rețea de parteneri ce cuprinde aproximativ 7.000 de companii revânzătoare. Compania este deținută de mai multe entități și de fondul de investiții Amber Trust.

www.elko.ro

www.elkogroup.com