.

Panasonic a anunțat încheierea unui parteneriat cu Federația Franceză de Tenis (FFT), Orange și Eurosport pentru transmiterea live a open-ului de tenis de la Roland Garros, în sistem 3D. Panasonic România a anunțat de asemenea că pregatește câteva spații publice unde se va putea urmări turneul de tenis în format 3D; mai multe informații despre acestea urmând să fie anunțate în perioada următoare.

Panasonic este principalul promotor al tehnologiei 3D și consideră ca după imensul succes al parteneriatului cu AVATAR, Roland Garros va fi a doua piatră de temelie a industriei 3D.

Roland Garros va avea loc în perioada 23 mai – 6 iunie 2010 și este unul dintre cele mai prestigioase evenimente din calendarul sportiv și marele șlem cu audiența TV cea mai mare din Europa. Pentru prima dată în istorie, pasionații de tenis de pe bătrânul continent vor putea viziona turneul în sistem 3D, în anumite locații, intrând realmente în atmosfera de la Roland Garros. Meciurile transmise 3D, în direct, vor fi cele din arena centrală, Philippe Chatrier.

Evenimentul va fi transmis prin ADSL și fibră optică către abonații Orange din Franța, pe un canal dedicat. În plus, grație camerelor de filmat profesionale furnizate de Panasonic, Orange va putea înregistra imagini 3D din culise cu ajutorul cărora va putea crea reportaje 3D de la fața locului. Un documentar special 3D va fi produs după încheierea turneului de tenis și va fi difuzat tot pe canalul special Orange TV. Mai mult, întregul turneu va fi transmis în sistem 3D în numeroase magazine din Franța.

Eurosport va primi semnalul 3D transmis de Orange și va furniza mai departe conținutul 3D prin satelit către mai mult de 3.000 de magazine din 58 de țări europene, în afara Franței, unde curioșii vor putea urmări evenimentul pe plasma 3D Panasonic VT20. Dealerii participanți la acest program vor apărea listați în curând la adresa: http://fullhd3d.panasonic.eu/en_GB

"Lansarea primelor modele de plasme Viera Full HD 3D cu diagonala de 50 inch și a primelor playere Blu-ray 3D în Europa, în această primăvară, va marca începerea unei noi ere în domeniul divertismentului. Colaborarea dintre Panasonic, Orange, Eurosport și FFT este un mare pas înainte și va arăta potențialul pe care îl au nu doar producțiile 3D de la Hollywood, dar și evenimentele sportive transmise live, în trei dimensiuni. Transmisiile de la un eveniment atât de prestigios cum este Roland Garros vor stimula imaginația audienței și vor marca un punct de hotar pentru evoluția viitoare a televiziunii 3D", precizează Laurent Abadie (foto), CEO și Chairman la Panasonic Europe.

"Încă de la începuturile transmisiilor TV de la evenimente sportive, turneul de la Roland Garros a fost un promotor al inovației și suntem foarte mândri că ediția din acest an este primul turneu de tenis ce va beneficia de transmisii live 3D, pe o scară atât de largă", adaugă Michel Grach , Media Director al Roland Garros.