.

Peste 100.000 de români au urmărit live 3D transmisiunile de la Roland Garros, prin intermediul sistemelor 3D Full HD de la Panasonic, amplasate în mai multe locații din Capitală și din Oradea.

Principalul punct de atracție unde vizitatorii s-au dus pentru a vedea meciurile de tenis transmise 3D a fost Plaza Romania, unul din cele mai traficate mall-uri din Capitală. Reprezentanții mall-ului estimează că, de la începutul turneului și până acum, peste 60.000 de bucureșteni au trecut și pe la stand-ul Panasonic pentru a experimenta tenisul în format 3D.

Panasonic transmite în exclusivitate prestigioasa competiție de la Roland Garros în format 3D Full HD. Emoțiile sunt cu atât mai mari cu cât finalele se apropie, unde cei mai buni jucători promit un adevărat spectacol.

"Urmărim întotdeauna să aducem în centrul nostru comercial elemente care să sporească valoarea shopping-ului. Așadar dincolo de brandurile de primă mână din Plaza Romania, clienții noștri sunt întâmpinați cu numeroase surprize. Ei sunt oameni dinamici, inovatori, deschiși experiențelor, astfel că nu puteam să ratăm vizionarea în format 3D a transmisiunilor de la Roland Garros. Interesul a fost sporit și așteptăm și noi punctul culminant al turneului!", precizează Anda Marinescu – director de marketing Anchor Grup.

Pentru prima dată în istorie, pasionații de tenis de pe bătrânul continent si, implicit din Romănia, pot viziona turneul în sistem 3D în spatii publice special amenajate. Spectatorii pot intra în atmosfera de la Roland Garros chiar dacă nu se află în Franța, grație camerelor Panasonic care urmăresc meciurile din arena centrală, Philippe Chatrier și chiar detaliile din culise.

Panasonic România a pus la dispoziție mai multe spații în care fanii pot veni până la finala din 6 iunie să urmăreasca toate meciurile. Centrul comercial Plaza Romania este una dintre arenele virtuale dedicate iubitorilor de tenis, compețiile putând fi urmărite în fiecare zi între orele 10.00- 22.00. Panasonic a expus aici sistemele home cinema cu plasmă NeoPDP 3D Full HD ce redau imagini spectaculoase de la primul eveniment sportiv transmis live în format 3D în Romania.

"Suntem mândri să fim prima companie care aduce aproape de români tehnologia 3D, și mai ales, competițiile sportive filmate și transmise 3D. Răspunsul primit de la public este extraordinar: românii sunt curioși să descopere tehnologia 3D și să urmărească transmisiuni în acest format. Mizăm pe sport și credem cu tărie că va fi unul din principalii promotori ai tehnologiei 3D", precizează Istvan Stark, Managing Director - Panasonic South East Europe (PSEE).

Turneul de la Roland Garros a debutat în 23 mai și se va desfășura până pe 6 iunie 2010. Competiția este una dintre cele mai prestigioase evenimente din calendarul sportiv și, totodată, marele slem cu audiența TV cea mai mare din Europa. Meciurile sunt transmise prin ADSL și fibră optică către abonații Orange din Franța, pe un canal dedicat. Eurosport primește semnalul 3D transmis de Orange și furnizează mai departe conținutul 3D prin satelit către mai mult de 3.000 de magazine din 58 de țări europene, unde curioșii pot urmări evenimentul pe plasma 3D Panasonic VT20.

De asemenea, Panasonic România continuă seria inițiativelor de a promova tehnologia 3D în rândul iubitorilor sportului și prin încheierea unui parteneriat cu FC Steaua București. Astfel, secvențe filmate atât în timpul meciului Steaua- Universitatea Craiova, cât și în timpul antrenamentului dinaintea competiției, imagini din muzeul clubului Steaua și din magazinul oficial vor fi inscripționate pe discuri blu-ray și vor fi prezentate presei și publicului.

Premiera a fost posibilă datorită tehnologiei oferite de Panasonic, care a pus la dispoziția echipei prima cameră 3D Full-HD din lume, sosită la noi în țară în urmă cu câteva zile.