.

În perioada 25 iulie – 7 octombrie 2008, Romtelecom și Asociația Salvați Dunărea și Delta derulează proiectul „Adoptă un râu", cuprinzând acțiuni de ecologizare și conștientizare desfășurate în legătură cu râul Olt. Evenimente de curățare a râului se vor desfășura în județele Covasna, Sibiu, Vâlcea și Olt. Pe 25 iulie, cei doi parteneri au lansat și site-ul de educație ecologică www.adoptaunrau.ro, care se dorește a fi și o platformă comună de comunicare pentru toți cei interesați de situația râului Olt, precum și a apelor curgătoare, în general.

Proiectul „Adoptă un râu" este susținut de Administrația Națională "Apele Române" și încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra distrugerii naturii, dar și să arate că un efort comun poate rezolva o bună parte a problemelor asociate acestei teme. Problema poluării și a degradării habitatului natural este generalizată la nivelul întregii planete, iar România se află printre țările în care lecția despre importanța vitală a ecologiei este abia la început.

„Adoptă un râu" presupune în primul rând o serie de acțiuni de curățare a râului Olt cu ajutorul voluntarilor: elevi din scolile de pe cursul râului, voluntari ai companiei Romtelecom, personalități locale, precum și reprezentanți ai organizatorilor și ai autorităților locale. În plus, demersul companiei Romtelecom și al Asociației Salvați Dunărea și Delta urmărește să informeze, să educe și să conștientizeze comunitățile locale în legătură cu importanța și beneficiile păstrării curate a râului Olt.

„Prin acest proiect Romtelecom lansează un îndemn pentru fiecare român. „Adoptă un râu" înseamnă în final o alegere simplă, a fiecăruia dintre noi, de a deveni mai responsabil în felul în care se comportă cu apele curgătoare. Credem în puterea oamenilor de a găsi rezolvări și a face schimbări în bine, aceasta fiind, probabil, cea mai importantă lecție pe care ar trebui să o înțeleagă toți cei care îndrăgesc natura. Sperăm ca acest proiect să atingă cât mai mulți oameni, pentru că numai așa putem avea într-adevăr succes pe termen lung" a declarat Cristina Popescu, director relații publice Romtelecom.

"Înecate în peturi, abuzate de pungile de plastic, disprețuite de grătariști, râurile din România par abandonate în țara nimănui. Prin proiectul „Adoptă un râu", inițiat de  Romtelecom și Salvati Delta, dorim să dezvoltăm o comunitate a tuturor celor care pot și trebuie să facă ceva pentru un râu mai curat: alături de cei peste 400 de voluntari, vom pune mâna la propriu și vom curăța cele mai murdare zone de pe albia râului Olt, dar în același timp vom cere atitudine responsabilă din partea autorităților, din partea comunităților locale care să ducă mai departe munca începută de noi." a declarat Costel Popa, director Asociația Salvați Dunărea și Delta. 
Mai multe detalii despre proiectul „Adoptă un râu" sunt disponibile la adresa www.adoptaunrau.ro.