.

ROMTELECOM și Raiffeisen Bank anunță încheierea celui mai important parteneriat de pe piața românească, pentru asigurarea la nivel național a serviciilor integrate de comunicații de date și voce pentru unități bancare și bancomate destinate Raiffeisen Bank. Valoarea contractului este de 7 milioane euro pentru o perioadă de 3 ani.

Prin parteneriatul cu una dintre cele mai mari și reputate bănci din România, compania  ROMTELECOM va asigura servicii integrate de comunicații, prin crearea unei rețele virtuale private de tip IP MPLS, care va conecta și deservi sediul central al Raiffeisen Bank, cele peste 200 de sedii distribuite pe întreg teritoriul țării, precum și cele peste 700 de bancomate. Serviciile vor fi furnizate pe principii complet noi, pe baza definirii unor nivele de servicii garantate la cel mai înalt standard de calitate, și vor fi însoțite de suportul tehnic permanent al ROMTELECOM.

'žSuntem mulțumiți că am convins un client atât de important să accepte oferta noastră, este o probă a capacității ROMTELECOM ca furnizor experimentat și integrator de servicii performante de IP și date. Acest parteneriat de anvergură este și o dovadă în plus că strategia ROMTELECOM de a oferi clienților săi servicii sofisticate de IP și date bazate pe tehnologie de ultimă generație dă rezultate, iar compania este pe drumul cel bun pentru a ajunge lider de piață și furnizorul preferat în sectorul serviciilor de Internet și date' a declarat Pieter Bakker (foto), director executiv comercial al ROMTELECOM.

'žNegocierile cu Raiffeisen au fost intense și dificile, dar au ca rezultat un parteneriat solid, care va aduce o valoare adăugată semnificativă prin serviciile oferite. Valoarea inițială a contractului este de 7 milioane euro pentru o perioadă de 3 ani și credem că cele două companii au făcut astfel primul pas spre un parteneriat de lungă durată.' a spus Vasile VOICU, director Divizia servicii de date si Internet, ROMTELECOM.

'žContractul cu ROMTELECOM se încadrează în politica Raiffeisen Bank de a încheia parteneriate cu companii puternice care derulează proiecte și servicii bazate pe profesionalism, cu capacități de integrare a diferite tipuri de servicii. Colaborarea cu ROMTELECOM este complexă, acoperind zona serviciilor de comunicații ale băncii.' a spus Steven van Groningen, președinte și CEO Raiffeisen Bank.

'žServiciile stabilite pe baza parteneriatului cu ROMTELECOM asigură la nivel arhitectural o integrare deosebită, calitativ superioară față de cele existente. Astfel, toate ATM-urile băncii vor avea asigurate conexiuni digitale care vor permite o monitorizare și un suport eficient, îmbunătățind semnificativ calitatea serviciilor prestate de catre bancă. De asemenea, unitățile băncii vor beneficia de servicii de comunicații digitale cu SLA garantat, care vor înlocui actualul sistem de backup prin satelit al bancii, dar asigurând funcționalități suplimentare pe care tehnologia VSAT nu le putea îndeplini, putând prelua volume în continuă creștere ca urmare a dezvoltărilor accelerate de business. Nu în ultimul rând comunicațiile telefonice vor fi integrate structural împreună cu sistemele anterior descrise, la un raport calitate/cost optim.'  a declarat Călin Rangu, directorul Direcției IT&C a Raiffeisen Bank.

3000 companii au ales în ultimele luni serviciile ROMTELECOM de date și Internet, dintre care peste 20 au rețele de tip IP MPLS. Pentru următorii ani ROMTELECOM intenționează să investească aproximativ 500 milioane euro în modernizarea infrastructurii, astfel încât să facă posibilă lansarea de noi servicii. Se va îmbunătăți radical rețeaua din mediul urban, va continua conversia de la analogic la digital și se va implementa o rețea națională de tip IP MPLS pentru servicii de date.