.

Comisia Europeană lansează o nouă platformă la începutul anului 2012 pentru a încuraja dezvoltarea proiectelor pentru orașe inteligente. Primul pas îl reprezintă un studiu creat pentru a se asigura că platforma corespunde nevoilor părților interesate.

 

Prin combinarea tehnologiilor diverse, cum ar fi de reciclarea apei, rețelele energetice avansate și a comunicațiilor mobile, orașele inteligente, se reduce impactul acestora asupra mediului și se oferă cetățenilor o viață mai bună.

 

Acest lucru nu este, însă, pur și simplu o provocare tehnică. Schimbarea organizațională în guverne și în societate, în general, este la fel de esențială.

 

Crearea orașelor inteligente este, prin urmare, o provocare care vizează mai multe direcții, care să reunească oficialii orașului, furnizorii inovatori, factorii de decizie politică la nivel național și UE, mediul academic și societățile civile.

 

 

 

Platforma Smart Cities va stimula apariția de orașe inteligente prin aducerea părților interesate, din întreaga Europă, lansarea de proiecte și de îmbunătățiri politice.

 

 

 

Cele două obiective principale sunt:

 

 

 

 

 

  • Analiză politică: obținerea de informații pentru părțile interesate referitoare la modul în care politicile naționale și ale UE și programele pot sprijini cel mai bine orașe inteligente;
  • Proiecte Smart City: ajutorul acordat orașelor pentru a devenit inteligente, generarea de proiecte finanțate din fonduri publice și private.

 

 

 

Grupuri de lucru și comunitățile on-line

 

 

 

În centrul Platformei va fi un set de grupuri de lucru axat pe probleme de politică referitoare la: energie, transport, apă și gestionarea deșeurilor, finanțe, etc, un site orientat, precum și o serie de conferințe și ateliere de lucru, toate strâns legate împreună.

 

 

 

Unul dintre principiile directoare ale Platformei va fi trasparența. Oricine va putea să adere la platformă și să prezinte un conținut relevant - o idee de proiect pentru o sesiune de networking, sau o solutie tehnică inovatoare.

 

 

 

Un alt principiu va fi calitatea. Autorii celor mai bune lucrări, de exemplu, ar putea fi invitați pentru a introduce ideile lor în recomandarea unui Grup de lucru pentru politica UE, sau să le prezinte la următoarea conferință.Părerea dvs. este necesară!

 

 

 

Dar este aceasta o idee buna? Cum ar trebui să gestioneze site-ul aceste conversații (forumuri, blog-uri, solicită pentru Papers)? Ce altceva ar trebui să ofere site-ul web, în cadrul resurselor disponibile?

 

 

 

Pentru ca este nevoie de înțelegerea dumneavoastră, sunteți rugați să acordați câteva minute pentru a spune de ce aveți nevoie din Platforma orașelor inteligente: