.

Smartphone-ul Samsung Galaxy Note 9 a ajuns pe podiumul Galei COMUNICAŢII Mobile în urma aprecierii celor 3 jurii care au decis Premiile de excelenţă ale industriei de Comunicaţii pentru anul 2018. Este vorba despre juriul popular, utilizatori mobili care au votat pe web (+5.000 de participanţi), juriul specialiştilor revistei, reuniţi în cadrul Consiliului Consultativ IT&C, primul think tank al industriei digitale autohtone acreditat la UE, iar finalmente juriul revistei COMUNICAŢII Mobile, organizatoarea Galei C@M.
 
 
Aflată la a XV-a ediţie anuală, la Gala COMUNICAŢII Mobile se acordă Premiile de excelenţă ale uneia dintre cele mai apreciate şi dinamice industrii din România şi la nivel global: IT&C. Samsung, ca firmă exponenţială a acestei industrii, a pus întotdeauna tehnologia puternică la îndemâna celor care vor tot mai mult de la dispozitive şi aplicaţii. De această dată, susţin juriile, noul Galaxy Note9 se află în postura de a depăşi chiar şi cele mai ridicate aşteptări. Vom încerca să punctăm liniile de forţă ale acestui terminal mobil inovator. Ca performanţă, smartphone-ul este suficient de puternic pentru a ţine pasul cu orice om dinamic, fiind dotat cu o baterie rezistentă ce asigură funcţionarea pentru întreaga zi, de lungă durată doar cu o singură încărcare. Ca spaţiu de stocare, smartphone-ul ne permite acum să stocăm mult mai multe date, nemaifiind nevoiţi să tot ştergem date pentru a ne mări spaţiul de depozitare de 128 GB încorporat, extensibil cu încă 512 GB pentru cei care sunt mai strângători. 
 
Optimizarea pentru jocuri este provocatoare şi ne face să trecem la următorul nivel al experienţei de gaming. Galaxy Note9 oferă o performanţă ridicată în timpul jocului, graţie procesorului de ultimă generaţie, ce reduce orice decalaj între viteza de joc şi răspunsul terminalului mobil. Terminalul beneficiază de un sistem de răcire cu apă-carbon ce ajută la prevenirea supraîncălzirii, un pericol real pentru echipamentele mobile, plus dotarea cu un un dispozitiv de reglare a performanţei bazat pe AI (Artificial Intelligence), ce garanteaza fluiditatea jocului şi satisfacţia gamerului. 

 
 
 

 
 
 
Spaţiu de stocare generos
Galaxy Note9 stabileşte un nou standard odată cu echiparea versiunii de start cu 128 GB. În plus, putem extinde spaţiul prin intermediul cardului microSD, cu până la jumătate de terabyte suplimentar, avantaj considerat revoluţionar, comparativ cu alte smartphone-uri. Astfel, ne putem păstra datele la îndemână, exact acolo unde avem nevoie de ele pe smartphone. 
 
Boxele stereo reglate de AKG vă oferă un sunet mult mai clar şi un volum mai ridicat, iar prin sistemul Dolby Atmos se creează un sunet tridimensional, imersiv, cu patru moduri presetate, ce vă pot plasa în mijlocul unei experienţe de tip teatru, indiferent dacă vizionaţi un film sau ascultaţi muzică pe smartphone. 
 
Rezistenţa la apă şi praf sunt probele de foc… pentru că scufundat timp de 30 de minute, smartphone-ul încă funcţionează. Se ştie că pentru majoritatea smartphone-urilor, apa este kryptonită, însă după ce au fost scufundate în apă la 1,5 metri, Galaxy Note9 şi S Pen pot continua să funcţioneze. Secretul este sigilarea din interior cu IP68, cel mai înalt standard pentru protejarea la praf şi apă. 
 
 
Securitate iniţiată de hardware: datele sunt protejate de Samsung Knox exact din momentul iniţial, când pornim smartphone-ul. Astfel, spre deosebire de securitatea mobilă bazată doar pe aplicaţiile software, Knox este încorporat atât în hardware, cât şi în software, generând multiple straturi de apărare împotriva intruziunilor, a malware-ului şi a altor ameninţări de criminalitate informatică. 
 
Infinity Display oferă o experienţă specială, de tip cinematografic printr-o vizualizare continuă a ecranului lat Quad HD+ Super AMOLED. În plus, scanerul pentru iris şi senzorii de sus sunt ascunşi cu minuţiozitate, reducând perturbările vizuale. 
 
 
Ecranul de 6,4 inch permite vizualizarea unui cadru vast pentru idei valoroase şi momente inspirate. În plus, S Pen necesită o suprafaţă de scriere la fel de elegantă, de aceea, Galaxy Note9 este dotat cu un ecran foarte larg, practic fără ramă, oferind o suprafaţă extinsă, de la un capăt la altul al său. De aceea, putem vedea toate detaliile fotografiilor noastre, chiar şi în plină zi însorită: culori îndrăzneţe şi acţiune intensă pe un ecran luminos. 
 
Camera inteligentă deţine o diafragmă duală ce se adaptează ca şi ochiul uman pentru a realiza fotografii uimitoare, indiferent că e zi sau noapte. Astfel, noile caracteristici tehnologice revoluţionare fac aproape imposibilă ratarea unei fotografii de calitate. Galaxy Note9 recunoaşte inteligent orice privim, optimizând setările de culoare (contrastul, balansul de alb, expunerea şi multe altele). Prin funcţia de detectare a ochilor închişi şi a zonelor neclare, putem reface fotografia fără a rata momentul cel mai potrivit. Mai mult, ne putem proba talentul regizoral cu funcţia Super Slow-mo. Cu camera de super-viteză se pot filma clipuri video cu detalii incredibile, înregistrând la o viteză rapidă de 960 de cadre pe secundă. 
 
 
Designul de lux, rafinat, atractiv la 360 de grade este generat de Galaxy Note9 prin caracterul său inovator şi aspectuos. Cadrul metalic are tăieturi fine dar şi ferme, de tip diamant, de-a lungul marginilor pentru un stil sofisticat, cu faţete ce îl diferenţiază de alte smartphone-uri din categoria sa. Camera de pe capacul din spate se confundă cu fundalul pentru asigurarea unui aspect unitar. Finalmente, realizăm că nu este doar un smartphone comod de ţinut în mână şi mânuit, dar şi arată bine, are un stil inconfundabil.