.

Samsung Electronics Co., Ltd a anunțat integrarea procesorul Exynos 8 Octa, a doua generație a procesoarelor cu tehnologie FinFET de 14nm, în cele mai noi smartphone-uri Samsung Galaxy S7 și S7 edge. „Integrarea procesorului nostru Exynos în smartphone-urile de top, precum Galaxy S7 și S7 edge, ne consolidează poziția de lider pe segmentul tehnologiei SoC,” precizează Ben K Hur, vicepreședinte Marketing, System LSI Business, Samsung Electronics. „Nucleele CPU special dezvoltate oferă performanță de neegalat, astfel noul procesor le aduce utilizatorilor Galaxy S7 cea mai bună experiență mobilă.” Nucleele CPU pe 64 de biți ale procesorului Exynos 8 Octa au fost dezvoltate pentru a oferi performanță avansată și eficiență energetică, precizează oficialii firmei. Bazat pe a doua generație a procesoarelor FinFET de 14nm, procesorul oferă cu 30% mai multă performanță și cu 10% mai multă eficiență energetică, spre deosebire de predecesorul Exynos 7 Octa 7420.
 
Procesorul integrează cel mai avansat model LTE Rel. 12 Cat. 12/13 pentru cea mai mare viteză de conexiune. Oferă viteze de descărcare de până la 600Mbps (Cat. 12) și viteze de încărcare de până la 150Mbps (Cat. 13) folosind tehnologia carrier aggregation, pentru cea mai bună experiență mobilă.
 
Procesorul Exynos 8 Octa este expus la standul Samsung de la MWC 2016, între 22 și 25 februarie, în Barcelona, Spania, alături de alte produse cu procesoare Exynos integrate.