.

În luna ianuarie, la Las Vegas, compania SanDisk Corporation a lansat SanDisk Digital Photo Viewer (DPV), un dispozitiv care asigură un mod simplu, rapid și comod de a viziona fotografiile realizate cu o cameră digitală direct pe ecranul unui televizor. Fotografii digitali se pot bucura pe loc, împreună cu familiile și prietenii lor, de imaginile digitale.
Dispozitivul permite utilizatorului să scoată cardul de stocare din camera digitală, să-l introducă în cititor și să vadă imediat imaginile la televizor. Sloturile dispozitivului sunt compatibile cu toate mediile de stocare clasice inclusiv CompactFlash®, SmartMedia™, MultiMediaCard, SD și MemoryStick.
Unitatea este puțin mai mică decât o casetă VHS și se poate atașa foarte ușor la majoritatea televizoarelor și retroproiectoarelor. În plus, include și o telecomandă care permite vizionarea multiplă a fotografiilor, ștergerea, rotirea, zoom, dar și setarea modului slide show pentru imaginile digitale stocate pe card.
'În timp ce pozele digitale sunt ușor de vizualizat pe un PC sau laptop, multe din casele de pretutindeni sunt dotate mai degrabă cu un televizor decât cu un PC sau cu o conexiune Internet. SanDisk Digital Photo Viewer este un dispozitiv prietenos, ușor de utilizat și permite o interacțiune de grup care face ca vizionarea pozelor digitale să fie o experiență cu adevărat plăcută. Credem că astfel de produse au o influență deosebită în creșterea integrării camerelor digitale pe piața globală de masă', a declarat Nelson Chan, Senior Vicepresident și General Manager la SanDisk.
Conform unui studiu realizat de Lyra Resarch, cererea de camere digitale la nivel global este într-o continuă creștere. Piața mondială a fost estimată în 2002 la 22 milioane de aparate și se așteaptă să crească în 2006 la 52 de milioane.
'Camerele digitale sunt vândute foarte bine în timpul vacanțelor, iar segmentul țintă continuă să crească rapid', a declarat Ed Lee, analist la Lyra Research. 'Și cum camera digitală a devenit un bun de larg consum, nevoia de a avea o soluție ușoară, non-tehnică, de a vedea imaginile și pe altceva decât pe un PC sau un laptop este în continuă expansiune', a adăugat Ed Lee.
Dispozitivul suportă fișiere JPEG, unul dintre cele mai obișnuite formate utilizate de camerele digitale, la rezoluții de până la 6 megapixeli.
Pentru a ușura folosirea sa, aparatul poate afișa meniuri în diverse limbi (engleză, franceză, germană, italiană, chineză și japoneză), iar utilizatorul poate alege între formatele NTSC și PAL. Modelul are 2 ani de garanție, prețul recomandat pentru retail este de 79 USD și este comercializat din a doua jumătate a lunii februarie.