.

SAP a achiziționat compania Contextor SAS, un startup francez specializat în proiectarea și integrarea de roboți software pentru automatizarea proceselor de business (RPA), mutare ce va ajuta SAP să își extindă portofoliul SAP Leonardo Machine Learning. “Prin intermediul soluției de RPA dezvoltată de Contextor, organizațiile vor putea să obțină nivelul maxim de automatizare necesar pentru a deveni companii inteligente. Achiziția Contextor este un pas uriaș spre dezvoltarea capabilitaților SAP de automatizare a proceselor de business pe care le vom include în soluțiile noastre, începând cu SAP S/4HANA”, precizează Markus Noga (foto), Head of Machine Learing la SAP.
 
Tehnologia RPA dezvoltată de Contextor îi ajută pe utilizatorii programelor de business prin automatizarea sarcinilor repetitive și permite integrarea ambelor tipuri de RPA, attended și unattended, în multiple aplicații digitale. Până în prezent, clienții Contextor au implementat peste 100.000 de roboți de automatizare. 
 
RPA va contribui la simplificarea interacțiunilor utilizatorului în interfațele aplicațiilor SAP și non-SAP. Soluția Contextor va fi integrată cu SAP Cloud Platform, tehnologia de Inteligență Artificială (AI) conversațională și capabilitățile de procesare a documentelor oferite de SAP Leonardo Machine Learning pentru a livra o soluție RPA inteligentă, pe care SAP își propune să o includă în soluțiile sale. 
 
Integrarea de software RPA inteligent în soluția SAP S/4HANA va începe în prima parte a anului viitor. SAP intenționează să își automatizeze jumătate din procesele de business susținute de software-ul SAP ERP în următorii trei ani. Contextor, cu sediul în regiunea Parisului, Franța, a fost fondată în anul 2000 și s-a specializat în cercetarea și dezvoltarea de software RPA, livrând soluții inteligente, agile și eficiente de asistenți virtuali.