.

Pe o piață cu o valoare totală de 35,56 milioane USD, SAP România a deținut în 2004 peste un sfert din vânzările de soluții pentru afaceri

SAP România este liderul pieței de aplicații software pentru afaceri, cu o cotă de piață de 24,2%, arată cel mai recent studiu IDC, una dintre cele mai importante companii de cercetare în domeniul IT. Potrivit aceluiași studiu, SAP s-a detașat clar de ceilalți furnizori de soluții, cu o cotă de piață cu peste cinci procente mai mare decât următorul competitor.

Conform IDC, în 2004, vânzările SAP din licențe software și mentenanță au înregistrat pentru al treilea an consecutiv o creștere semnificativă, de 57,4% comparativ cu 2003. Creșterea vânzărilor raportată în euro a fost de 92% - SAP România fiind subsidiara cu cea mai dinamică rată de creștere din zona Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

De asemenea, SAP a continuat să își consolideze poziția pe piața locală a soluțiilor pentru afaceri prin creșterea numărului de clienți la 137 la sfârșitul anului trecut și extinderea rețelei sale de parteneri.

'žÎn 2004 piața EAS a atins 35,36 milioane USD, reprezentând o creștere de 25,9% comparativ cu anul precedent,' a declarat Laurențiu Popescu, Branch Manager, IDC Romania. 'žPiața continuă să se consolideze iar această tendință se va accentua în mod vizibil odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. Piața EAS din România este totuși departe de nivelele înregistrate pe piețele central europene, precum Cehia sau Ungaria, dar investițiile continue ar trebui să contribuie la dezvoltarea pieței locale. Totodată, ca răspuns la segmentarea pieței și nivelul tot mai accentuat al competiției, furnizorii de software ar putea să-și diversifice oferta prin soluții specifice pentru anumite segmente, pentru a obține avantaje competitive,' a mai spus Laurențiu Popescu.

'žSAP este pregătită să răspundă cerințelor pieței prin soluții flexibile, performante, care și-au dovedit deja valoarea ' a declarat Valentin Tomșa, Head of Office SAP România.
'žNe-am continuat anul acesta investițiile pentru a oferi soluții adaptate necesităților companiilor medii din România. Suntem convinși că oferta noastră va revoluționa piața de soluții pentru acest segment de companii', a adăugat Valentin Tomșa.

Studiul IDC preconizează că piața EAS va continua să crească până în 2009 cu o rată anuală medie de 19,7%, influențată de apropierea aderării României la Uniunea Europeană, dezvoltarea economică generală, creșterea pieței IT, precum și de intrările de investiții străine și modernizarea infrastructurii publice.

SAP este principalul furnizor mondial de soluții software pentru afaceri. Mai mult de 28.200 de companii din 120 de tări dețin peste 96. 400 de instalări de software SAP '“ de la soluții dedicate adresate nevoilor companiilor medii până la suite de aplicații destinate utilizării în organizațiile globale. Cu ajutorul platformei de soluții pentru afaceri mySAP Business Suite, companiile din întreaga lume își imbunătățesc relațiile cu clienții și partenerii, își eficientizează fluxurile operaționale și obțin avantaje semnificative în cadrul lanțului de aprovizionare. Procesele cheie dintr-un număr variat de domenii sunt cuprinse în funcționalitățile oferite de cele peste 25 de soluții adaptate nevoilor specifice ale unor variate domenii de afaceri, princtre care industria high-tech, industria de retail, sectorul public și serviciile financiare. Cu subsidiare în mai mult de 50 de țări, SAP este listată la numeroase burse, printre care bursa de la Frankfurt și cea de la New York cu simolul SAP. Mai multe informații despre companie pot fi accesate la adresa http://www.sap.com.