.

SAPPHIRE Technology anunță un nou model al seriei de succes R pentru plăcile grafice. Modelul SAPPHIRE R7 265 Dual-X este bazat pe mult apreciata arhitectură GCN (Graphics Core Next) de la AMD și aduce noi standarde de preț: performanță în segmentul grafic mainstream. APPHIRE R7 265 Dual-X vine cu 2GB DDR5 cu ceas 1400MHz (5.6GB/s efectiv) și viteze pe nucleu la 900MHZ (925MHZ cu dynamic boost) oferind astfel un nou nivel de performanață în segmentul sau de preț. Performanța este optimizată cu cea mai noua versiune a tehnologiei AMD’s PowerTune și poate fi îmbunătățită cu softul SAPPHIRE TriXX disponibil gratuit pentru descărcare de pe siteul SAPPHIRE.

Racirea eficienta este furnizata de foarte apreciatul Dual-X cooler de la SAPPHIRE, cu cele doua ventilatoare profilate si conducte graduale, fiind vorba de un design exclusiv SAPPHIRE ce a primit multe aprecieri in industrie pentru generatia anterioara, datorita operarii foarte silentioase si eficiente.

Lucrul sau jocul cu monitoare multiple incepe sa fie foarte popular, iar seria SAPPHIRE R7 265 ofera suport impreuna cu AMD Eyefinity, aflat acum la generatia a doua. Acest model are doua porturi DVI (DVI-I si DVD-D), HDMI si un port DisplayPort de iesire, existand suport pentru trei monitoare cu adaptoarele furnizate.

SAPPHIRE R7 265 poate fi instalat in orice PC cu slot liber x16 PCI-Express iar comunicarea cu PC-ul gazda este optimizata prin utilizarea interfetei de mare viteza PCI-Express Gen3.0. Suportul integrat AMD CrossFire activeaza placi multiple pentru a creste performantele intr-o placa de baza corespunzatoare.

SAPPHIRE R7 365 ofera suport pentru cele mai noi standard din industrie prin design-ul pentru DirectX 11.1, OpenGL 4.2 si OpenCL 1.2. Aceasta versiune pentru arhitectura AMD’s Graphics Core Next (GCN) aduce de asemenea suport pentru o serie de neegalat de tehnologii de afisare si sunet, cu noile specificatii HDMI (precum suport al rezolutiei 4K si full frame rate 1080p stereoscopic), certificarea DisplayPOrt 1.2 (cu suport Multi-Stream Transmission) si DDM Audio (ce aduce aplicatiilor suport pentru stream audio independent pe 6 canale). Capabilitatile video includ suport nativ pentru 3D Blu-ray (MVC Codec), DivX decode si hardware encoding H.264 video prin VCE.

APP Acceleration este denumirea data pentru cresterea performantei unei largi game de aplicatii folosind capabilitățile de procesare stream și caracteristici specifice hardware ale arhitecturii grafice GCN. Seria R a fost optimizata pentru aceste tip de sarcina. Aplicatiile tipice ce includ codare si decodare, compresie si multiplexare pentru distributie media, gaming sau video conferinta. Accelerarea APP poate de asemenea ajuta sarcinile precum browsing Internet, aplicatii Office, si compresie de fisiere cu suitele de soft suportate.

Specificatiile complete sunt disponibile pe site-ul www.sapphiretech.com