.

Schneider Electric, specialistul global în managementul energiei, a câștigat un contract prin care va furniza instalația electrică pentru Proiectul de Gaz Natural Lichefiat Queensland Curtis (QCLNG), ce va fi realizat de compania de construcții americană Bechtel. "Prin participarea activă la acest tip de proiect, Schneider Electric își confirmă rolul de reprezentant unic în fața clientului, care își asumă responsabilitatea pentru implementarea și coordonarea fiecărui partener", precizează Jean Kieffer (foto), Senior Vicepresedente al Centrului de Proiecte și Inginerie al Schneider Electric. "Acest contract oferă o dovadă tangibilă pentru abilitatea echipei noastre de a coopera în mod eficient, de a demonstra mobilizare și angajament total în toate fazele acestui proiect ambițios".

Finanțat de BG Group, lider global în industria de gaze naturale, proiectul QCLNG este un important proiect de investiții din Australia. Schneider Electric va proiecta, construi și livra cele șapte stații electrice ale centralei, care vor include tablouri electrice de joasă și medie tensiune, bară capsulată prefabricată, invertoare și dispozitive de legare la pământ. Stațiile electrice vor fi integrate în infrastructura existentă de Schneider Electric, care se va ocupa și de coordonarea companilor implicate în proiect.

Încă din 2008, Schneider Electric a participat la realizarea studiilor preliminare de fezabilitate și a oferit celor de la Bechtel suport tehnic și consultanță strategică. Capabilitățile largi de management de proiect, concentrate în Centre de Proiecte și Inginerie (PEC), au reprezentat un factor cheie în decizia de a acorda acest contract de Proiectare, Achiziții și Construcție. În cadrul acestui contract, Schneider Electric va coordona întreg proiectul de la etapa de proiectare până la încheierea acestuia.

Proiectul Queensland, Australia, Curtis GPL va ocupa mai puțin de 1% din Insula Curtis, localizată pe coasta regiunii Queensland și va include două instalații de producere și livrare GPL cu o capacitate totală de 8.5 milioane de tone de GPL pe an.