.

Schneider Electric, specialistul global în managementul energiei, dispune de infrastructură de reîncărcare pentru mașinile electrice. Stațiile Schneider Electric oferă reîncărcare optimizată în funcție de nevoile vehiculului și de puterea disponibilă în rețea. Deoarece stațiile pot comunica atât cu vehiculul care se încarcă, cât și cu rețeaua, utilizatorii sunt informați permanent în privința disponibilității stației și progresului încărcării prin intermediul PC-ului sau al telefonului mobil. Sistemul poate chiar trimite un mesaj către utilizatori atunci când vehiculele sunt încărcate.

"Transportul urban este în continuă schimbare. Mașinile electrice devin o alegere de top pentru cei care conduc foarte mult în oraș. Schneider Electric susține această tendință de mobilitate electrică prin infrastructura de reîncărcare, un element cheie pentru buna funcționare a mașinilor electrice", precizează Saulo Spaolanse (foto), Country President Schneider Electric România.

Schneider Electric susține promovarea vehiculelor electrice prin aplicarea vastei expertize în domeniul managementului energiei, în scopul dezvoltării unor soluții de încărcare ușor de utilizat, sigure, disponibile și eficiente energetic. Compania a dezvoltat parteneriate la nivel de grup în scopul dezvoltării infrastructurii cu Parkeon, Total Belgium, Mondial 2010, EV Alliance, etc.

Anul trecut Schneider Electric a livrat 6 stații universale de încărcare a mașinilor electrice pentru echiparea rețelei experimentale de alimentare Plug to Drive (Încarci și conduci) - Total Belgia. De asemenea, Schneider Electric s-a implicat alături de alianța Renault-Nissan, EDF, EPAMSA, ADEME și Total într-un proiect experimental ce are loc în Franța pe o perioadă de 12-18 luni cu un buget total de 23 millioane de euro. Proiectul are scopul de a încuraja experimentarea vehiculelor electrice și a facilităților pe care le oferă acestea, de a demonstra că reprezintă o soluție pentru nevoile de transport ale utilizatorilor, de a testa soluții operaționale de reîncărcare și modul în care sunt primite de clienți.

Soluțiile Schneider Electric pot asigura o încărcare completă a vehiculelor electrice în orice situație. Stațiile de incarcare pot fi instalate atât în clădiri de birouri, cât și în parcări ale spațiilor comerciale, parcări publice sau rezidențiale.

Mașinile electrice aflate în zonele de reîncărcare pot opta pentru o reîncărcare de urgență ce se realizează în 15-30 minute, reîncărcare parțială de minimum 25% în 2 ore sau o reîncărcare totală ce durează până la 8 ore.