.

Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), furnizor de top de soluții de securitate cibernetică la nivel global anunță lansarea în România a soluției Infinity Total Protection: un model revoluționar de servicii de securitate care permite segmentului enterprise să prevină atacurile cibernetice de Generația a V-a. Noua soluţie inovatoare utilizează componentele Check Point Infinity Architecture, asigurând cele mai ridicate nivele de securitate, dar și reducerea costurilor prin consolidarea componentelor de cyber security.

Infinity Total Protection schimbă paradigma prevenției în timp real a amenințărilor și atacurilor cibernetice

Toate sectoarele de afaceri experimentează în prezent Gen V (a 5-a Generație de atacuri cibernetice) care se caracterizează printr-o scalare mai largă și expansiune mai rapidă în multiple sectoare industriale. Aceste atacuri sofisticate în mediul mobil, în cloud și în diferite rețele enterprise depășesc cu ușurință soluțiile convenționale actuale de protecție bazate pe detecție statică, utilizate de majoritatea companiilor la nivel global.    

Check Point propune companiilor migrarea la Gen V Cyber Security cu ajutorul soluției Check Point Infinity, pentru a proteja rețelele și datele împotriva acestor noi tipuri de atac. Noua soluție combină prevenția amenințărilor în timp real, inteligența partajată și cele mai avansate soluții de securitate tridimensională: la nivelul rețelelor, în cloud și în mediul mobil.

“Companiile trebuie să se protejeze în fața atacurilor sofisticate și periculoase ce vin din toate direcțiile, respectiv dinspre rețele, segmentul mobil și din cloud”, susține Sebastian Bănică (foto), noul Country Manager pentru România și Bulgaria al companiei Check Point Software Technologies. “Generaţia a V-a de atacuri cibernetice necesită o soluţie complexă de securitate precum Infinity Total Protection pentru a proteja datele de afaceri în faţa potenţialelor atacuri devastatoare care pot apărea la nivelul întregii companii.”

Infinity Total Protection schimbă acum regulile jocului şi introduce un nou tip de consum cu un nou model simplificat de abonament all-inclusive, per utilizator, per an. Aceasta este unica soluţie de abonament disponibilă astăzi care include securitatea reţelei la nivel hardware şi software, cu un endpoint integrat complet, cu protecţie în mediul mobil şi în cloud, cu prevenţia ameninţărilor în timp real şi cu un suport de management premium unificat 24x7x365. Astfel, abonaţii pot beneficia imediat de arhitectura unificată de securitate Infinity şi de o totală prevenţie a ameninţărilor în toate mediile enterprise, fie on-premise, mobil sau cloud.

“Atacurile cibernetice devin tot mai numeroase, mai sofisticate şi ample, însă majoritatea organizaţiilor se bazează încă tot pe tehnologiile depăşite, din vechile generaţii de securitate, care pot doar detecta atacurile, după ce acestea au avut loc, din păcate. Infinity Total Protection schimbă paradigma şi permite companiilor să implementeze rapid şi uşor Generaţia a V-a de cyber security, prin arhitectura Check Point Infinity. Astfel, chiar şi atacurile sau ameninţările cele mai avansate sunt prevenite şi blocate în tot ecosistemul unei companii”, susţine Gabi Reish, VP product management & product marketing la Check Point

Check Point Infinity Total Protection oferă cel mai extins spectru de tehnologii de securitate pentru protecţia companiilor în faţa celor mai avansate şi nebănuite ameninţări, prin:

1. Prevenţia ameninţărilor în timp real
2. Securitatea avansată a reţelei
3. Securitatea în cloud
4. Securitatea mobilă
5. Protecţia datelor
6. Managementul ameninţărilor & Securitatea integrată

 

Noua soluţie a fost lansată global la Conferinţa anuală şi Expoziţia CPX 360 Barcelona a companiei Check Point, din ianuarie 2018. Referinţe despre această soluţie se regăsesc la următoarele link-uri:
1. Check Point Infinity and Infinity Total Protection  
2. Gen V Cyber Security

Despre Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) este lider global în furnizarea de soluţii de securitate cibernetică către segmentul enterprise, corporate şi guvernamental. Soluţiile sale protejează clienţii în faţa atacurilor cibernetice, înregistrând cea mai ridicată rată de depistare a atacurilor malware, ransomware şi alte tipuri. Check Point oferă o arhitectură de securitate multi-nivel care protejează reţelele, cloud-ul şi dispozitivele mobile la nivel enterprise, precum şi cel mai amplu şi intuitiv sistem de management al securităţii. Check Point protejează peste 100.000 de organizaţii la nivel global.

Despre Sebastian Bănică
Noul Country Manager al companiei Check Point pentru România şi Bulgaria, Sebastian Bănică, a preluat conducerea companiei de securitate cibernetică la 1 martie 2018. Anterior, acesta a deţinut funcţia de Managing Director la compania românească Frontal Communication, timp de peste 18 ani. Cariera sa a debutat la firma Sprint Computers din Ploieşti, unde a deţinut funcţia de director de vânzări, pentru 3 ani. Acesta este absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti (1990 -1995) şi este Master of Technology (MTech) & Robotics.
 

Link-uri utile Check Point
Check Point Blog:             http://blog.checkpoint.com/
Twitter:                                http://www.twitter.com/checkpointsw
Facebook:                           http://www.facebook.com/checkpointsoftware
LinkedIn:                              https://www.linkedin.com/company/check-point-software-technologies
YouTube:                             http://www.youtube.com/user/CPGlobal

 

 

Raportul global despre securitatea cibernetică - 2018
Cifre esenţiale

2017 a fost un an de referinţă pentru industria de securitate IT - pornind de la virulentele atacuri ransomware, botnet-urile IoT, breşele de date şi malware-ul mobil, la tehnologiile multivector sofisticate. Este clar că ne aflăm într-un punct de inflexiune şi de tranziţie către Generaţia a V-a de atacuri cibernetice, susţine cel mai nou raport anual al companiei Check Point, din 18 aprilie 2018.

World Economic Forum 2018 de la Davos a plasat atacurile cibernetice globale în
top 3 al riscurilor globale pentru anul în curs.

  • 97% dintre organizaţii nu sunt pregătite pentru a V-a Generaţie de atacuri cibernetice.
  • 78% dintre companii consideră securitatea Cloud, IaaS şi SaaS drept principale motive de îngrijorare.
  • 64% dintre organizaţii au suferit un atac phishing în anul 2017.
  • 59% dintre companii consideră ransomware-ul ca fiind principala lor ameninţare.
  • 19.494 de programări la spital au fost anulate din cauza atacurilor ransomware wannacry.
  • 24% dintre companii la nivel global au suferit un atac DDOS în anul 2017.
  • Peste 300 de aplicaţii din Google Play au conţinut malware şi au fost descărcate de către 106 milioane de utilizatori.
  • 100% din toate afacerile au suferit un atac malware mobil.
  • 1 din 5 organizaţii a avut nevoie de două săptămâni, până la un an de zile, pentru a-şi reveni în totalitate de pe urma ameninţărilor cibernetice.
  • 20% dintre cumpărători susţin că nu ar mai reveni vreodată la un retailer care a fost victima unui atac cibernetic.
  • 1 din 3 retaileri la nivel global a suferit deja un atac cibernetic.
  • 82% dintre producătorii globali au suferit un atac phishing în 2017.
  • 32% dintre birourile guvernamentale au fost victime ale unei scurgeri de date în 2017.
  • 77% dintre profesioniştii IT consideră că echipele lor de securitate nu sunt pregătite pentru provocările securităţii cibernetice din zilele noastre.
  • 50% dintre incidentele de securitate gestionate de echipele Check Point au vizat cloud-ul.
  • 75% dintre organizaţii au probleme legate de resursele şi angajaţii din securitate.
  • 94% dintre companii se aşteaptă ca atacurile asupra dispozitivelor mobile să crească în 2018.
  • 97% dintre organizaţii utilizează tehnologii învechite de securitate cibernetică.