.

MCTI va sustine prin proiecte legislative initiativa managerilor de IMM-uri de a investi in tehnologii noi.

"Am constatat din studiul realizat de Agentia Nationala pentru IMM-uri in luna iunie a acestui an ca achizitia de tehnologii noi in sectorul IMM este scazuta, doar 39,6% din Intreprinderile de categorie mijlocie si 20,2 % din micro-intreprinderi facand astfel de achizitii. Mai mult, 1/3din IMM-uri nu au, in momentul de fata, un plan investitional, desi cele care care aveau astfel de planuri vizau mai ales noile tehnologii. MCTI va sustine prin proiecte legislative initiativa managerilor de a investi in tehnologii noi. Managementul IMM-urilor trebuie sa constientizeze faptul ca o afacere profitabila, care sa presupuna costuri reduse, sa poata sustine o dezvoltare rapida a activitatii economice, in conditiile unei bune organizari a fluxului de informatie in interiorul companiei sunt obiective care nu pot fi atinse in lipsa unor investitii consistente in solutii IT&C." a declarat pe 7 octombrie 2005, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, la Conferinta internationala "Romania la portile integrarii europene - conditii mai bune pentru IMM".

Conferinta a fost organizata de Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) in cooperare cu SME UNION (Uniunea Anteprenorilor Mici si Mijlocii ai Partidului Popular European) si s-a bucurat de prezenta a peste 150 de participanti.

La deschiderea conferintei au luat parte si Nadezhda Mihailova, vicepresedinte al Partidului Popular European, Gheorghe Pogea, Vice-Prim Ministru si Marian Petre Milut, Presedinte al UNPR.