.

Victoria cu 7-1 obținută de Germania în fața Braziliei, din 8 iulie la Belo Horizonte, în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal, a generat 35,6 milioane de mesaje pe Twitter, doborând recordurile din toate sporturile, conform cifrelor anunțate de rețeaua de socializare, citată de Agerpres. Precedentul record era deținut de cea de-a 48-a ediție a Super Bowl-ului, finala Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), care a provocat aproximativ 25 milioane de comentarii pe Twitter, anul acesta pe 2 februarie. În timpul actualei ediții a Cupei Mondiale de fotbal, meciul cel mai discutat pe rețeaua de socializare a fost până în prezent Brazilia — Chile, cu 16,3 milioane de "tweet-uri", de peste două ori mai puțin decât această semifinală.

Al cincilea gol german, marcat de Sami Khedira (al patrulea în mai puțin de șase minute pentru Nationalmannschaft), a fost evenimentul meciului care a suscitat cele mai multe comentarii, cu 580.166 de "tweet-uri" într-un singur minut.

Câteva minute mai târziu, golul înscris de coechipierul său Toni Kroos, autorul unei duble într-un interval de doar 2 minute, a depășit la rândul său bariera de 500.000 de comentarii (508.601).

Până în prezent, recordul de comentarii pe parcursul unui minut era deținut la Mondialul brazilian de golul marcat de Chile în cursul meciului cu Brazilia din optimile de finală, cu 388.985 de "tweet-uri".

Duminică, în finala Cupei Mondiale 2014, programată pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, Germania va întâlni câștigătoarea semifinalei dintre Argentina și Olanda, programată miercuri seara.