.

Cisco a lansat seria compactă de switchuri Catalyst 3560-C și Catalyst 2960-C, extinzând abilitatea soluțiilor din portofoliul rețelei fără frontiere să livreze securitate mai mare, costuri scăzute de conectare la rețea și în server room-ului de cablare. Noile switchuri sunt concepute pentru locații care prezintă provocări unice din punct de vedere al cablării, spațiului sau puterii. Noua serie de switchuri ilustrează angajamentul Cisco de a rezolva provocările unice din partea clienților chiar și în cele mai netradiționale medii de rețea.

Seria C de switchuri Cisco este versiunea compactă a seriei Cisco Catalyst 3560-X și 2960-S, cu aceeași funcționalitate, sistem de operare și capabilități de gestionare ca și echipamentele similare din server room, și au aproximativ jumatate din dimensiunea unei console Xbox. Noile Cisco C-Series Switches permit implementarea unor servicii pentru clienți cu securitate înaltă și avansată, inclusiv comunicații unificate, acces fără fir, IP video și alte aplicații în spații cablate și de putere limitată. Împreună cu capabilitatea Power over Ethernet (PoE) de la Cisco, noile switchuri de serie C elimină nevoia de acces la prize de alimentare și reduc dramatic complexitatea cablării și cerințele generale ale infrastructurii.

· Satisfac o gamă largă de industrii. Așa cum Industrial Ethernet 3000 și seria de switchuri 3010 de la Cisco oferă conectivitatea atât de necesară în mediile dure de producție, cum ar fi cele care fac obiectul unor fluctuații de temperatură extremă, vibrații și alte condiții dificile, așa și seria Cisco Catalyst C sunt proiectate pentru a permite livrarea agilă de servicii de rețea în medii în care provocările unice de cablare ar necesita altfel întreruperi periodice ale operațiunilor companiilor. Astfel de medii includ domeniile:

o vânzarea cu amănuntul (puncte de vânzare, chioșcuri, depozite)

o educație (săli de clasă, dormitoare, laboratoare)

o sănătate (cabinetele doctorilor, camere de examinare și laboratoare)

o recreere/divertisment (camere de hotel, cabine de croazieră, săli de conferință, zone cu jocuri de noroc)

o birouri;

 

Reducerea dramatică a cablării. Seria nouă de switchuri elimină nevoia de cablare individuală, scumpă, de la punctele finale ale rețelei și complexitatea de cabluri care rulează prin locații departe de camera tehnică de cablare — de exemplu, chioșcurile din fața marilor magazine.

· Permit plasarea și implementarea flexibilă de dispozitive, oriunde, oricând. Switchurile seria C pot fi amplasate până la 100 de metri distanță față de camera tehnică de cablare. Ele sunt elegante și liniștite (fără ventilator) și pot fi instalate pe sau sub desktopuri, blaturi sau pe pereți. Noile dispozitive pot fi adăugate rapid, fără a necesita cablare suplimentară.

· Elimină nevoia de prize pentru switch și pentru dispozitivele IP prin intermediul primului dispozitiv care se alimentează prin Power over Ethernet și dă mai departe. Tehnologia prin care se alimentează prin Power over Ethernet și dă mai departe dă putere dispozitivelor IP fără a se alimenta la priză. Seria C de switchuri Cisco își poate trage puterea de la un switch din amonte (PoE+/PoE-capabil) sau router din camera tehnică de cablare, folosește această putere pentru el și pentru dispozitivele IP conectate în aval de el.

· Oferă securitate de neegalat. Când dispozitivele sunt implementate departe de camera tehnică de cablare, protejarea lor de utilizatori neautorizați, accesarea de pe alte dispozitive, interceptarea sau furtul de date pot fi o adevărată provocare. Seria C de switchuri, în afară de alte soluții care cuprind Cisco TrustSec, se situează ca soluția de securitate de rețea cea mai cuprinzătoare din industrie.

Cu Cisco TrustSec:

· Datele din rețea rămân protejate deoarece toate pachetele aflate între switch și dispozitivul final sunt criptate chiar la sursă. Aceasta este o soluție unică de la Cisco.

· Politici stricte de securitate pot fi implementate pe baza ID-urilor de utilizator, a funcțiilor organizaționale și a tipurilor de dispozitive – altă soluție unică de la Cisco. Acest lucru permite colaborarea extrem de sigură și flexibilă între utilizatorii de oriunde din rețea.

· Utilizatorii rău intenționați pot fi blocați proactiv din interceptarea conversațiilor sau a transmiterii de date între două puncte finale.

· Furtul switchului și accesul neautorizat pot fi prevenite prin instalarea unui cablu și printr- o blocare de securitate

· Seria de switchuri C este de asemenea compatibilă cu PCI (Payment Card Industry) ceea ce le face ideale pentru a contribui la respectarea reglementărilor tranzacțiilor bancare.

· Reduce costul energiei. Tehnologia Cisco EnergyWise oferă capacitatea de a monitoriza, gestiona și de a reduce consumul de energie al dispozitivelor conectate la switch. Dispozitivele pot fi oprite atunci când nu sunt folosite, permițând companiilor să obțină economii suplimentare de costuri

· Simplifică configurarea și unifică gestionarea rețelei. Seria C de switchuri Cisco este caracterizată prin configurare si depanare rapidă, iar Cisco Auto Smartports prin configurare automată a switchului în funcție de tipurile de dispozitive care se conectează la el. Calitatea automată a serviciului permite implementarea pentru telefonia IP și pentru video cu o singură comandă. Calitatea unică de servicii Cisco garantează calitate de voce și video consecvente chiar și în cazul traficului mare de rețea. Seria C de switchuri pot fi gestionate de la distanță, împreună cu switchurile din camera tehnică de cablare, fapt ce reduce în mod semnificativ costurile de IT.