.

SES ASTRA, o companie subsidiară grupului SES (listată pe piețele bursiere din Paris, Euronext Paris și, respectiv din Luxemburg, Luxemburg Stock Exchange sub denumirea SESG) și Samsung Electronics au anunțat încheierea unui parteneriat de colaborare în vederea promovării pe piață a televiziunii 3D. În conformitate cu prevederile înțelegerii, Samsung va sprijini SES Astra cu conținut 3D pentru noul său canal 3D, aflat momentan în stadiul de demo și care va fi lansat în data de 4 mai 2010. Canalul va avea acoperire decriptată pe pozitia sateliților ASTRA la 23.5 grade Est și își propune să ajute retailerii să promoveze televizorul 3D la punctul de vânzare. "Noul canal Astra, în varianta 3D, evidențiază avantajele uriașe pe care transmisiunile prin satelit le au asupra recepționării semnalelor TV 3D, dar și rolul dominant pe care SES Astra îl are în inovarea transmisiunilor tv. Suntem mândri de parteneriatul cu Samsung și suntem încrezători că televiziunea 3D va reprezenta următorul pilon pentru piața de home entertainment", precizează Ferdinand Kayser (foto), președinte și CEO al SES Astra. Lansarea canalului 3D ASTRA va avea loc în data de 4 mai în cadrul evenimentului internațional ANGA Cable, ce va avea loc în Koln, Germania. Detaliile transmisiunii vor fi comunicate în scurt timp.

"Fiind primul producător care a prezentat televizoarele 3D pe piață, Samsung se clasează în fruntea inovațiilor 3D. Prin parteneriatul cu SES ASTRA, Samsung va deveni primul producător ce va pune la dispoziția clienților săi recepționarea directă a conținutului 3D prin intermediul acestui canal promoțional, putând astfel să pună în valoare abilitățile inovatoare aduse în domeniul tehnologiei 3D. Conținutul 3D pe care îl vom oferi canalului ASTRA îi vor ajuta pe utilizatori să realizeze care este adevăratul potențial al experienței 3D", precizează SangHeung Shin, Președinte și CEO al diviziei europene Samsung Electronics.

 

Despre SES Astra www.ses-astra.com

SES Astra este liderul pe segmentul sistemelor de sateliți direct-to-home (DTH) din Europa, deținând 15 sateliți. Sistemul de sateliți ASTRA este prezent în mai mult de 125 de milioane de locuințe conectate prin sistemul direct-to-home sau prin cablu și transmite peste 2500 de canale analoge sau digitale de televiziune și radio. Tot prin sateliți, SES Astra oferă întreprinderilor, guvernelor și agențiilor ce aparțin de acestea servicii multimedia, de internet și de telecomunicații. Cu peste 100 de canale HD recepționate prin principalele sale poziționări în spațiu, ASTRA reprezintă cea mai importantă platformă HDTV pentru emițătorii principali ai Europei. Pozițiile principale pe orbită ale ASTRA sunt 19.2° Est, 28.2° Est, 23.5° Eat, 5° Est și 31.5° Est

Despre SES

SES (Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) deține în întregime liderii de piață în materie de operatori de sateliți, SES Astra și SES World Skies, deținând acțiuni și în cadrul Ciel, Canada și QuetzSat, Mexic, dar și ca participare strategică în demararea infrastructurii sateliților prin O3b Networks. SES furnizează soluții de comunicare prin satelit de o calitate superioară prin intermediul celor 41 de sateliți situați pe 26 de poziții orbitale. Pentru mai multe informații accesați site-ul: www.ses.com

Despre Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicațiilor, a dispozitivelor media digitale și a convergenței digitale, cu vânzări consolidate de 116,7 miliarde USD în anul 2009. Compania are aproximativ 188.000 de angajați în 185 de birouri din 65 de țări, fiind alcatuită din opt divizii principale de afaceri - Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor și LCD. Recunoscut ca unul din brandurile cu cea mai rapidă dezvoltare în lume, Samsung Electronics este lider în productia de monitoare digitale, chip-uri de memorie, telefoane mobile și televizoare TFT-LCD. Vizitați www.samsung.ro pentru mai multe informații.